SANATATE / FRUMUSETE
"Daca esti cuminte, vei primi o bucata de ciocolata!" Sunt cuvintele mamei, care imi rasuna si acum in minte. Ma amuz de fiecare data cand mananc ciocolata si, inainte sa o cumpar, ma gandesc daca o merit. Am fost sau nu cuminte? Si voi v-ati intrebat de multe ori, nu?
Copiilor, adolescentilor sau oamenilor in varsta, ciocolata place tuturor. Ceva dulce, aromat, cu lapte, cu stafide, ce mai!, o multime de gusturi si de senzatii unice... Insa, de cele mai multe ori, refuzam sa consumam prea multa ciocolata de teama caloriilor care se depun atat de repede. Problema este insa de alta natura, si anume faptul ca, uneori, de la cateva bucatele ajungem la intreaga ciocolata sau chiar la mai multe. Totul e sa fim cat de cat moderati si sa mancam doar pentru a ne "indulci" putin si nu pentru a ne satura. De fapt, acesta este sau ar trebui sa fie si secretul interminabilelor noastre cure de slabire pe care le incepem si, fara sa avem prea multa rabdare, le abandonam inainte ca rezultatele sa apara.
AFRODIZIAC. Ciocolata reprezinta mai ales un bun afrodiziac, lucru confirmat inca de pe vremea capeteniei aztece Montezuma. Mare fan al ciocolatei, tot el a numit-o "bautura zeilor", cea care te pune pe picioare, iti da rezistenta si alunga starea de oboseala. Daca te pregatesti de un examen, te simti obosit sau pur si simplu molesit de tot ce este in jurul tau, ciocolata iti poate deveni un aliat de nadejde. Mai multa energie, initiativa si viteza de analiza a lucrurilor.
|
CIOCOLATA NEAGRALa randul ei, ciocolata neagra are o serie de beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Ce contine ciocolata neagra? Planta phenol, mai exact arborele de cacao, este recunoscuta pentru scaderea presiunii sangelui, fiind foarte utila in buna functionare a organismului. Asa ca, pentru problemele legate de presiunea sangelui sau pentru prevenirea bolilor de inima este benefica consumarea ciocolatei negre. Aceasta, spre deosebire de cea alba sau de cea cu lapte, scade presiunea ridicata a sangelui, lucru confirmat de studiile medicului Dirk Taubert din 2003 si de colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Pentru gospodinele care vor sa pregateasca ciocolata de casa, aceasta se poate prepara usor. Insa este important sa retineti un singur aspect: cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat ea este mai gustoasa si mai usor de digerat pentru organism. |