x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Jamie îi susţine pe micii antreprenori

Jamie îi susţine pe micii antreprenori

de Magda Cristina Ursache    |    18 Dec 2009   •   00:00
Jamie îi susţine pe micii antreprenori
Sursa foto: /© Editura Curtea Veche

Jamie Oliver încurajează afacerile micilor întreprinzători din domeniul restauraţiei



Dintotdeauna, Jamie a încercat să convingă oamenii că e mai bine să-şi susţină producătorii locali şi micii întreprinzători. Mai nou, el a devenit şi un mare susţinător al produselor ecologice. Aşa că nu e de mirare că a ajutat o persoană care îndeplineşte ambele condiţii: e şi antreprenor şi se şi ocupă de produsele ecologice.

O mamă a doi copii din oraşul Dorking, Marea Britanie, a reuşit, cu ajutorul lui Jamie, să-şi promoveze afacerea la televizor. Jamie a introdus-o pe ea şi produsele ei în noua lui campanie de reclame din sezonul de iarnă pentru lanţul de supermarketuri "Sainsbury's". Helen a început din 2007 să scoată pe piaţă produse ecologice, 100% biodegradabile, pentru petreceri, sub marca de "Eco My Party". Produsele includ castroane, farfurii şi pahare fabricate din fibre de plante, dar şi baloane din cauciuc biodegradabil. Lui Helen i-a venit ideea de a porni această afacere încă de când şi-a organizat propria nuntă eco pe un câmp din apropierea casei sale şi a observat ce greu este când nu se găsesc pe piaţă astfel de produse. Anul trecut ea chiar a ieşit pe locul doi la un concurs naţional pentru micii întreprinzători. Compania ei se dezvoltă acum cu repeziciune, iar anul viitor Helen speră chiar să distribuie produsele în toată Marea Britanie. Şi-a dat seama că produsele reflectă viziunea lui Jamie despre un mod de viaţă cât mai sănătos, aşa că, în momentul în care i-a fost acceptată propunerea de a lucra cu el, a exclamat încântată: "E extraordinar că am parte de ajutorul lui!".

Banii vin din televizor
Jamie Oliver nu a fost dintotdeauna omul de succes care este acum. La 20 de ani visa să-şi cumpere un restaurant în care să gătească şi pe care să-l administreze. Dar atunci era prea dificil. "Trei ani de zile am încercat să obţin un credit de la bancă. Mi se spunea mereu acelaşi lucru: «Dispari!». Apoi am devenit cunoscut şi au început să îmi ofere ei bani. Îmi spuneau: «Ia banii, te rugăm! Cumpără-ţi un restaurant!». Am fost surprins să văd cât de mult poate schimba celebritatea lucrurile." Desigur că până la urmă şi-a deschis şi restaurantul mult visat, ba chiar mai multe. Şi deşi primul său restaurant nu se află, aşa cum visa el, la marginea oraşului Cambridge şi nu reuşeşte să gătească prea des, Jamie este mulţumit. Lanţul de restaurante "Fifteen" are filiale în toată lumea, la fel şi "Jamie's Italian". Iar marea lui mândrie este că îşi administrează cu atenţie fiecare restaurant şi se implică în orice decizie care trebuie luată.

×
Subiecte în articol: secretele bucătăriei lui jamie