x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La Rocca, in miezul verii

La Rocca, in miezul verii

11 Iul 2007   •   00:00

Intr-o curte cu mult spaţiu verde (de altfel singura din zonă), restaurantul La Rocca ii invită pe trecători să se răcorească pe timpul verii cu diferite preparate atăt romăneşti, căt şi internaţionale. Patronul restaurantului, Valentin Ionescu, incearcă să mulţumească toate gusturile clienţilor săi.

Intr-o curte cu mult spaţiu verde (de altfel singura din zonă), restaurantul La Rocca ii invită pe trecători să se răcorească pe timpul verii cu diferite preparate atăt romăneşti, căt şi internaţionale. Patronul restaurantului, Valentin Ionescu, incearcă să mulţumească toate gusturile clienţilor săi. De aceea a angajat o bucătăreasă tănără, Georgiana Olaru, deschisă la toate schimbările de mentalitate a gustului. Astăzi ne vorbeşte despre carnea de pui, foarte căutată de clienţi, fiind una dintre cele mai frecvente surse de proteine, dar care are un conţinut scăzut de grăsimi.

Cum ar trebui preparată carnea de pui pentru a fi căt mai slabă? In general, carnea la grătar este cea mai slabă. Este bine să se indepărteze pielea de pe pui, deoarece 100 g piept de pui cu piele are 14 g de grăsime şi doar 5 g, dacă aţi indepărtat-o. Pielea de pui conţine, de asemenea, o serie de substanţe nocive pentru organism, care, mai ales prin prăjire, devin active. De aceea, dacă se doreşte un preparat dietetic, este recomandat să se scoată pielea, chiar dacă preparatul este mai gustos cu… piele crocantă.

Care sunt principalele condimente care se potrivesc? Busuiocul, cimbrul, mărarul şi oregano sunt condimentele care se potrivesc cel mai bine şi care pun in valoare gustul preparatelor din pui.

Diversitate

Care sunt preparatele din carne de pui pe care le găsim in restaurantul dumneavoastră? In aproape toate felurile de preparate intălnim carnea de pui. Ca salate, vă recomandăm cea spaniolă sau mexicană in care se foloseşte numai piept dezosat. Din categoria gustărilor calde, vă propun ficăţei de pui in sos Madera sau ficăţei de pui la grătar. Evident, meniul poate continua, dar vă aşteptăm aici, să vă convingeţi.

Ruladă de pui

Ingrediente: 150 g piept de pui, 50 g şuncă, 50 g caşcaval, 40 g ciuperci, cimbru, o lămăie; pentru sos: 100 g ciuperci, 100 ml smăntănă, sare, piper, busuioc, 50 ml ulei.

Preparare: Pieptul de pui se bate şi se formează un buzunar. In el se pun feliile de şuncă şi caşcaval şi căteva ciuperci. Se rulează, după care se pune in baie de ulei. Pentru sos se călesc intr-o tigaie ciupercile, se adaugă sare şi piper după gust. La final se adaugă smăntăna şi puţin busuioc. Se poate servi cu cartofi prăjiţi, stropiţi cu un sos de lămăie şi presăraţi cu cimbru uscat.

Taina bucătarului

Cantităţile pentru realizarea sosului sunt foarte importante. Mai mult decăt atăt, este bine să se folosească smăntănă dulce, fără adaos de făină.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii