x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Magul-bucătar Jamie Oliver

Magul-bucătar Jamie Oliver

de Magda Cristina Ursache    |    11 Dec 2009   •   00:00
Magul-bucătar Jamie Oliver
Sursa foto: © Editura Curtea Veche/

După ce a fost plecat multe luni în turneu în America, filmând "Jamie's Food Revolution", colindând ţara, semnând autografe pe cărţile sale de bucate şi făcând poze cu fanii, Jamie se întoarce acasă, în Marea Britanie, pentru a filma chiar în aceste zile un program special de Crăciun: "Jamie's Familly Christmas".

Miniseria va avea cinci episoade a câte 30 de minute şi va fi difuzată în săptămâna de dinaintea Crăciunului, pe canalul de bucătărie, Channel 4.

TRADIŢIE BRITANICĂ
Ideea este aceea de a te ajuta să organizezi un Crăciun perfect, de la aranjamentul mesei la ornarea casei şi, desigur, până la prepararea bucatelor delicioase cu care să-ţi încânţi familia şi prietenii; toate cu cât mai puţin stres. Show-ul pare să revină la ideea primei serii de televiziune făcute de Jamie - "The Naked Chef" - pentru că va fi filmat în propria sa casă din Essex, unde va găti şi va face pregătirile de Crăciun împreună cu familia sa.

Meniul său va include toate bunătăţile specifice sărbătorii în Marea Britanie: curcan suculent, diverse tipuri de umpluturi, sosuri, legumele perfecte, moduri grozave de a utiliza resturile de la masa de Crăciun, mâncăruri uşoare pentru cei care nu pot să mănânce felurile tradiţionale, budinci şi diverse feluri de mâncare speciale pentru cazul în care daţi o petrecere mare.

Desigur, nu vor lipsi nici băuturile. Jamie îţi va arăta cum să prepari cât mai multe lucruri înaintea zilei de Crăciun, în aşa fel încât să nu te aglomerezi cu treaba în ultima zi, ajutându-te să fii mai relaxat şi să savurezi sărbătoarea. Pe lângă apariţiile familiei şi a prietenilor săi, Jamie are şi invitaţi- surpriză.

×
Subiecte în articol: secretele bucătăriei lui jamie