x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mancarea, de la culoare la gust

Mancarea, de la culoare la gust

11 Noi 2004   •   00:00

Fete de masa galbene, din matase. Muzica discreta. Canapele invelite in matase alba. Ospatari gata sa te serveasca cu orice. Un concept nou in Romania.

CRISTINA CATANA

ARTA. Un bucatar poate fi considerat un artist
Conform principiului ca mancarea trebuie sa incante mai intai privirea, ca sa fie acceptata "cu bratele deschise" de stomac, in Romania s-a lansat o noua filozofie in ceea ce inseamna mancare, design, meniuri, evenimente. O echipa de bucatari specializati in "food design" integreaza si adapteaza preparatele culinare la tema unui evenimet, locatie sau la specificul clientului. Acestia au o medie de varsta de 22 de ani si au reusit sa acumuleze ceva experienta in bucatarie. Silviu George Nedelea lucreaza in acest domeniu de 8 ani si jumatate si viseaza sa fie un nume mare intr-ale artei culinare. Florin Scripca este bucatar de 3 ani si jumatate si vrea sa se specializeze in gastronomie orientala. Cel de-al treilea, Andrei Tandara, desi are doar un an si jumatate experienta, are aspiratii inalte: propria lui pensiune agroturistica.

INDEMANARE. Conceptul pe care il ofera "Flavours-Food Design" pune accentul pe o parada de culori si arome, pe locatii ce devin unice si pe detalii care fac diferenta si singularizeaza un eveniment.

INOVATIE
lorin Balu, director general Flavours-Food Design, spune ca "integram meniul prin ingrediente, modul in care acestea sunt combinate si aspectul cu impactul vizual extrem de mare, in conceptul general al unui eveniment, indiferent de dimensiunea acestuia". Nu numai aspectul preparatelor este deosebit. Ei cauta sa acorde atentie si gustului. Combinatii neasteptate de ingrediente, combinatii care nu se regasesc in bucataria traditionala.

×
Subiecte în articol: gastronomie