x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Masa pentru el, ea si iubirea

Masa pentru el, ea si iubirea

09 Feb 2005   •   00:00

Se apropie Ziua Indragostitilor. Cei care au fost loviti de sageata lui Cupidon se pregatesc cu ceva timp inainte de acest eveniment. Cina romantica este nelipsita, dar stim oare cum sa asezam corect masa?

VERONICA GUZUN

INTIMITATE. In aceasta seara, orice detaliu este important
Daca incercati sa va inspirati de pe Internet pentru a pregati o cina romantica, veti gasi sfaturi contradictorii. Sunt cupluri care spun ca nu conteaza ce se gaseste in farfurie, ci mult mai importanta este atmosfera. Altele pun pe primul plan retetele afrodiziace. Noi vrem sa va vorbim pe rand si cate putin despre toate acestea.

ASEZAREA MESEI. Pentru ca este o cina romantica, de pe masa nu trebuie sa lipseasca una sau doua lumanari aprinse. Numarul farfuriilor, al tacamurilor si al paharelor se stabileste in functie de felurile de mancare. Totusi se recomanda sa nu incarcati masa cu preparate sofisticate, ci mai curand sa pregatiti ceva usor si aspectuos. Daca nu vreti sa va complicati, puteti aranja masa in cel mai simplu mod: un platou, pe care puneti o farfurie mica. In dreapta asezati cutitul, iar in stanga - furculita. Deasupra farfuriei punem lingurita. In partea dreapta sus asezati paharul. In rest, totul tine de imaginatia dumneavoastra. Vinul rosu, bautura indragostitilor, va fi servit la temperatura camerei. Daca totusi ati optat pentru sampanie, nu uitati sa o tineti la frigider inainte de a o desface. Printre alimentele afrodiziace se numara ciocolata, mierea, smochinele. De asemenea, felul principal trebuie sa contina neaparat telina, sofran si piper.

ATMOSFERA. Cateva lumanari aprinse prin camera vor fi mult mai binevenite decat betisoarele parfumate care sunt inecacioase cand sunt amestecate cu mirosul de mancare. Muzica in surdina este si ea un element de nelipsit. Si ca un ultim sfat, inchideti-va telefoanele mobile, pentru ca nimic nu poate fi mai deranjant decat sunetul telefonului in momentul in care faci sau primesti o declaratie de dragoste.

×
Subiecte în articol: gastronomie