x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

07 Feb 2007   •   00:00
"Cine singur isi gateste mai cu pofta pranzeste"
proverb popular romanesc

  • CONSTANTINA ALEXANDRU, CRAIOVA:
  • "Am o mare rugaminte la dv., in sensul ca doresc sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe fiul meu, de 2 ani si 6 luni, sa manance iaurt. Nu-i place pur si simplu".
    Ca sa reusiti trebuie sa amestecati iaurtul cu ceva dulce. Folositi dulceturile. Puneti dulceata deasupra, in strat subtire, si luati cu lingurita si putin iaurt. Repetati dupa cateva ore. Dupa cinci zile, cand ii dati doar o lingurita pe zi, treceti la doua lingurite si, cu rabdare, veti constata ca-i place iaurtul cu dulceata. Treptat, reduceti din cantitatea de dulceata, dar nu exagerati.

  • VALENTINA CIOCAN, PLOIESTI:
  • "Ma puteti invata o tehnica de a repara imediat o maioneza care s-a taiat? Va multumesc!".
    Scurgeti intr-un vas uleiul care iese la suprafata maionezei taiate. Intr-un castron curat puneti o lingura din maioneza taiata, amestecati cu o lingura de mustar si turnati cate putin din uleiul folosit. Cand capata o consistenta mai vartoasa, adaugati o lingurita cu apa calda si o lingura din maioneza taiata. Amestecati energic si adaugati din uleiul si maioneza taiata pana incorporati toata compozitia.

  • MIRUNA ANDREESCU, BACAU:
  • "Imi puteti spune cum sa folosesc niste cozonac uscat?".
    Taiati-l felii si puneti-le pe un platou. Faceti un sirop din apa si zahar (in raport de cat cozonac aveti), aromati-l cu esente si adaugati zeama de lamaie, sa fie acrisor. Insiropati, dar nu prea tare. Ornati cu frisca si sirop din dulceata sau dupa imaginatie. (Veronica Bectas)

    ×