proverb popular romanesc
Ca sa reusiti trebuie sa amestecati iaurtul cu ceva dulce. Folositi dulceturile. Puneti dulceata deasupra, in strat subtire, si luati cu lingurita si putin iaurt. Repetati dupa cateva ore. Dupa cinci zile, cand ii dati doar o lingurita pe zi, treceti la doua lingurite si, cu rabdare, veti constata ca-i place iaurtul cu dulceata. Treptat, reduceti din cantitatea de dulceata, dar nu exagerati.
Scurgeti intr-un vas uleiul care iese la suprafata maionezei taiate. Intr-un castron curat puneti o lingura din maioneza taiata, amestecati cu o lingura de mustar si turnati cate putin din uleiul folosit. Cand capata o consistenta mai vartoasa, adaugati o lingurita cu apa calda si o lingura din maioneza taiata. Amestecati energic si adaugati din uleiul si maioneza taiata pana incorporati toata compozitia.
Taiati-l felii si puneti-le pe un platou. Faceti un sirop din apa si zahar (in raport de cat cozonac aveti), aromati-l cu esente si adaugati zeama de lamaie, sa fie acrisor. Insiropati, dar nu prea tare. Ornati cu frisca si sirop din dulceata sau dupa imaginatie. (Veronica Bectas)
Citește pe Antena3.ro