Marina Spiru, Calarasi: "Imi place foarte mult branza, mai ales la micul dejun, dar as vrea sa stiu ce tip de branza ar trebui sa mananc mai des? Cea de vaca sau cea de oaie?".
Daca tinem cont de cantitatea de grasime, branza de oaie este mult mai gustoasa. Ea contine de doua ori mai multa grasime decat cea de vaca (8% fata de 4%). Branza de vaca este indicata persoanelor care tin regim sau se afla in convalescenta, fiind mai usor asimilata de catre organism. Cel mai important insa este sa alegeti acel sortiment de branza care vi se pare cel mai gustos.
Cornel Spataru, Bucuresti: "De curand am fost cu niste prieteni la un restaurant. Am vrut sa comand un platou cu fructe de mare, dar m-am razgandit cand am aflat ca nu am certitudinea ca sunt proaspete si risc sa ma imbolnavesc.
Totusi, mi-as dori foarte mult sa bifez si aceasta experienta culinara, asa ca m-am gandit sa merg sa cumpar si sa o rog pe sotia mea sa le prepare. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Cum pot sti daca fructele de mare cumparate nu-mi vor face rau?".
In primul rand, nu veti gasi usor in magazinele de la noi din tara fructe de mare proaspete, ci doar congelate. Important este sa le cumparati doar daca sunt pastrate in vitrine frigorifice, la gheata. Nu alegeti niciodata pungi decongelate sau deteriorate in timpul transportului! Nu cumparati niciodata fructe de mare gata preparate daca se afla in acelasi loc cu cele crude. Aruncati homarii, crabii sau scoicile a caror carapace sau cochilii sunt sparte! Pana cand veti prepara fructele de mare, pastrati-le in congelator, caci se altereaza foarte repede.
|
"Spune-mi ce mananci si eu o sa-ti spun cine esti"
Anthelme Brillat-Savarin, renumit gastronom francez
|