x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Meniuri din poveşti

0
Autor: Marilena Stanescu 16 Oct 2007 - 00:00
Meniuri din poveşti Jurnalul foto/

Vreţi să oferiţi copilului dumneavoastră o zi de naştere aşa cum şi-o doreşte? Un meniu personificat este cheia succesului unei petreceri grozave.

Vreţi să oferiţi copilului dumneavoastră o zi de naştere aşa cum şi-o doreşte? Un meniu personificat este cheia succesului unei petreceri grozave. Cu un strop de imaginaţie puteţi crea preparate atăt pe gustul celor mici, căt şi pe cel al celor mari.

A sosit şi ziua mult aşteptată. Copilul dumneavoastră işi sărbătoreşte ziua de naştere. Baloane colorate, confetti, coifuri confecţionate din hărtie creponată, tort, lumănări, cadouri... dacă la toate astea se mai adaugă şi un clovn, petrecerea se poate considera una reuşită. Dar ce ne facem la capitolul măncare? Cu toţii ştim căt de dificil este să pregăteşti un meniu aniversar, mai ales pentru copii. Aceste petreceri sunt diferenţiate totuşi pe categorii de vărstă.

POVEŢE. Autoarea Elisabeta Iorga, in cartea sa intitulată "Reţete pentru petrecerile copiilor", ne sfătuieşte ca de ziua de naştere a celor mici să se acorde "o atenţie deosebită decoraţiilor amuzante, jocurilor distractive, surprizelor drăguţe, intr-un cuvănt cadrului in care se desfăşoară intălnirea respectivă." Tot ea mai spune că este important ca masa cu preparatele servite să fie pregătită cu foarte multă fantezie, dar intr-un loc căt mai ferit de zbenguiala copiilor.

JUCĂRII. Bomboanele multicolore, prăjiturile cremoase, dar mai ales tortul tradiţional care este servit la final sunt deserturi care vor atrage de indată copiii, dar toate acestea consumate in cantităţi foarte mari le pot face rău. Pentru a atrage atenţia copiilor, puteţi pregăti acasă diferite preparate, sub formă de... jucării. Cei mici vor fi cu siguranţă incăntaţi. Pentru inceput, alegeţi o măncare uşoară care să nu suprasolicite foarte mult organismul copiilor. Pentru aperitive, se pot folosi: ouă fierte, şuncă, roşii, măsline, castraveţi, caşcaval. Din ouăle fierte se pot face mici omuleţi de zăpadă, cărora li se asociază "ochi, buze şi nas". Se pot pregăti de asemenea "mini sandvişuri", sub diferite forme (triunghiulare, pătrate), astfel incăt să-i impresioneze plăcut pe cei din jur. Pentru un meniu sănătos şi inventiv trebuie să evitaţi sucurile acidulate şi prăjiturile zaharoase, oferindu-le in schimb căt mai multe sucuri şi fructe naturale. Nu putem exclude totuşi tortul, care reprezintă simbolul petrecerii. Preparat in casă, acesta poate fi făcut sub formă de inimioară, simbolizănd dragostea pe care i-o purtaţi copilului dumneavoastră.

Tort cu verdeţuri

Ingrediente: o păine rotundă ţărănească, 3 cutii de pate vegetal, 150 g măsline, doi ardei graşi, 250 g brănză de vaci, două linguri de smăntănă, 50 g şuncă de pui, o ceapă verde, o legătură de pătrunjel sau de mărar, sare, piper.

Preparare: Se taie o păine rotundă in trei straturi. Se amestecă pateul cu ardeiul, măslinele şi şunca de pui pănă cănd se omogenizează compoziţia. Se ornează un strat de păine cu amestecul obţinut, apoi se aşază un alt strat şi se procedează la fel. După ce s-au epuizat toate cele trei blaturi, se prepară un amestec format din brănză de vaci şi smăntănă pentru a "imbrăca" tortul. Se adaugă sare şi piper după gust. Se taie mărunt frunzele de la ceapa verde. Se ornează tortul cu frunze de ceapă verde, cu mărar sau pătrunjel.

marilena.stanescu@jurnalul.com

Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 



Mai multe titluri din categorie

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala
Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala, primul născut la Grădina Zoologică din Viena. Numărul 3 mondial în tenis, Thiem a vizitat puiul la Grădina Zoologică, acolo unde acesta s-a născut, ...

Beneficiile unei agenții de marketing digital

Beneficiile unei agenții de marketing digital
Galerie Foto Dacă produsele sau serviciile afacerii tale au nevoie de promovare online, lasă-te pe mâna specialiștilor în marketingul digital. Magnetif te ajută să atingi obiectivele dorite prin strategii bazate pe date...

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9...

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”
Galerie Foto Vlad Gherman se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, Vlad îl va interpreta pe Călin, un personaj cu totul nou...

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix
Galerie Foto Turismul balnear a reintrat într-o oarecare normalitate, în unele zone, unde există piscine exterioare, mai ales cu apă termală. La Băile Felix, unde și până acum se mergea la ștrand și la Aqua Park în toate...

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi
Galerie Foto Culorile toamnei le oferă un spectacol grandios celor care aleg un sejur de relaxare în Transilvania. De la Oradea sau la Băile Felix se pot face excursii la Peștera Urșilor, la Salina Turda sau în Munții...

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici
Delcon, brandul belgian de mâncare super premium pentru câini și pisici, recunoscut și respectat pentru calitatea garantată, este disponibil și în Romania, online (www.peticutzu.ro), în magazine specializate și...

Emisiunea a fost urmărită de aproape 2 milioane de telespectatori, Cea de-a şasea gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Emisiunea a fost urmărită de aproape 2 milioane de telespectatori, Cea de-a şasea gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto Cea de-a şasea gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de Tavi Clonda cu o excelentă transformare în Madonna, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional, cât...

Ștefan Bănică, un pas mai aproape de finala X Factor? ”Ai fost atât de aproape de perfecțiune!” Emisiunea, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Ștefan Bănică, un pas mai aproape de finala X Factor? ”Ai fost atât de aproape de perfecțiune!” Emisiunea, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto A fost momentul puștilor minune pe scena X Factor, seara trecută, la Antena 1, când Denis Costea și Alexandra Sîrghi și-au adjudecat câte un loc direct în Bootcamp-ul celui de-al nouălea sezon. Cea de-a şasea...

Adda a avut parte de un şoc la Te cunosc de undeva! „M-am speriat când am văzut machiajul!”

Adda a avut parte de un şoc la Te cunosc de undeva!  „M-am speriat când am văzut machiajul!”
Galerie Foto Sâmbăta, de la ora 20.00, la Antena 1, se poartă transformările. Cei 11 concurenți ai celui de-al 15-lea sezon „Te cunosc de undeva!” au apelat din nou la peruci, chelii şi barbă falsă, lentile de contact...

Muzica îi face de neoprit! Povești impresionante, în această seară, într-o nouă ediție X Factor, la Antena 1

Muzica îi face de neoprit! Povești impresionante, în această seară,  într-o nouă ediție X Factor, la Antena 1
Galerie Foto Pentru a-ți împlini visul de a urca pe scena X Factor nu e nevoie doar de talent muzical, ci și de puterea de a depăși momente dificile, așa cum o dovedesc, în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1, doi...

Ai luat un imprumut rapid de la Provident? Recomanda-i acelasi lucru unui prieten si castiga!

Ai luat un imprumut rapid de la Provident? Recomanda-i acelasi lucru unui prieten si castiga!
Galerie Foto Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste. Deseori, poti avea nevoie de o vorba buna, uneori – de un mic ajutor casnic, iar alteori – de un imprumut rapid. O vorba buna nu costa nimic, in timp ce participarea la o...

Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!

Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!
Întrebarea dacă să îi dai sau nu copilului telefonul mobil la școală a stârnit multă vreme dezbateri aprinse, cu argumentație solidă pro și contra. Însă evoluția societății, nu doar la nivel mondial, ci...

De ce ar trebui să ai cel puțin un hanorac negru în garderobă?

De ce ar trebui să ai cel puțin un hanorac negru în garderobă?
Nu poţi spune că ai o garderobă completă dacă nu ai cel puţin un hanorac negru. Ţi se pare logic? Pe bună dreptate, această piesă este una cu personalitate, te ajută să fii casual, sport, rebel,...

Florin Ristei și Carmen Grebenișan, împreună la Chefi la Cuțite Emisiunea a fost din nou lider de audiență

Florin Ristei și Carmen Grebenișan, împreună la Chefi la Cuțite  Emisiunea a fost din nou lider de audiență
Galerie Foto După ce s-au tachinat săptămâni întregi în Asia Express, Florin Ristei și Carmen Grebenișan fac echipă în bucătăria Chefi la cuțite. Miercuri seară, de la 20.30, la Antena 1, cei doi vin chitiți să...
Serviciul de email marketing furnizat de