x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Orientul Mijlociu şi-a anunţat câştigătorii la World Travel Awards

Orientul Mijlociu şi-a anunţat câştigătorii la World Travel Awards

de Magda Cristina Ursache    |    03 Mai 2010   •   00:00
Orientul Mijlociu şi-a anunţat câştigătorii la World Travel Awards

Echivalent al Oscarurilor în turism, World Travel Awards şi-a început "marele tur" de decernare a premiilor, după câteva luni în care specialiştii şi jurnaliştii din domeniu au votat intens. Din cele 775 de categorii la care urmează a fi  oferite preţioasele distincţii, aproape o sută au vizat industria turismului şi a călătoriilor din Orientul Mijlociu. În seara zilei de luni, 3 mai, au fost anunţaţi câştigătorii din această parte a lumii, în cadrul unei recepţii extravagante, organizate la hotelul Dubai Marina.

La eveniment au participat peste 400 de profesionişti din industria turismului din Orientul Mijlociu, inclusiv miniştrii  de resort din Emiratele Arabe Unite şi Sultanatul Oman. De asemenea, în cadrul evenimentului, de la care nu a lipsit Graham Cooke, preşedintele şi fondatorul World Travel Awards, Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, a obţinut mult râvnitul titlu "Destinaţia nr. 1 în Orientul Mijlociu".

Alteţa Sa Prinţul Bandar Bin Saud Bin Khalid (Arabia Saudită), a fost onorat cu titlul de Personalitatea Turistică a Anului în Orientul Mijlociu. Prinţul este, de altfel, preşedinte al Al Khozama Management Company. Poate cel mai bine cunoscut ca fondator al renumitei Fundaţii King Faisal, Prinţul Bandar este, de asemenea, creditat pe scară largă ca fiind unul dintre cei care au lucrat pentru stabilirea unui nou standard de excelenţă în domeniul ospitalităţii, în lumea arabă, inclusiv prin inovatorul Al Faisaliah Center din Riyadh.  

În aceeaşi competiţie, Etihad Airways a triumfat, luând acasă şase premii importante, inclusiv pentru "Cea mai bună companie aeriană business class din Orientul Mijlociu", ca şi la categoriile economy class şi first class. Cel mai bun hotel din Orientul Mijlociu a fost decretat celebrul Burj Al Arab. Cele mai multe premii - în număr de nouă - au fost obţinute de societatea Rotana, inclusiv la categoria "Cel mai bun brand hotelier din Orientul Mijlociu".    
Hotelul Yas, din Abu Dhabi, a fost votat în unanimitate ca fiind cel mai bun hotel nou construit din Orientul Mijlociu.

Pe lângă distincţiile acordate celor mai buni operatori din turism din Orientul Mijlociu, au fost decernate şi premii, la diferite categorii, pentru fiecare ţară în parte.

"Orientul Mijlociu este un exemplu strălucit pentru industria internaţională, chiar şi în vremurile dificile cu care această regiune şi destinaţiile sale s-au confruntat în ultimii doi ani", a declarat Graham E. Cooke, fondator şi preşedinte al World Travel Awards. "World Travel Awards consideră că una dintre priorităţile cheie în călătorii şi turism este garantarea faptului că întreprinderile şi organizaţiile au dreptul să stabilească tipul de competenţe şi de formare profesională pentru a sprijini industria şi a ajuta la crearea de locuri de muncă noi, pentru a aduce prosperitatea în regiune. Industria turistică, în Orientul Mijlociu, devine tot mai sofisticată, iar aceste locuri de muncă sunt, inevitabil, complexe şi de mare valoare", a adăugat el.

World Travel Awards a ajuns la cea de a şaptesprezecea ediţie, iar ceremonia din Dubai a deschis seria festivităţilor de premierelor, care vor continua în celelalte zone ale lumii. Pentru Europa, premiile vor fi decernate pe data de 1 octombrie, ţara noastră neconcurând însă pentru un premiu continental, ci doar la categoria "Cel mai bun hotel" din România. În competiţie au intrat cinci hoteluri din Bucureşti: Athenee Palace Hilton, Carol Parc Hotel, Howard Johnson Grand Plaza, InterContinental, JW Marriott Grand Hotel.

×
Subiecte în articol: travel news