x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Paste pline

Paste pline

de Cristina Andreea Catana    |    08 Dec 2005   •   00:00
Paste pline

Puteti cumpara pastele fainoase umplute de la orice magazin. Dar, daca alegeti sa le preparati acasa, aveti posibilitatea sa va folositi imaginatia. Puteti pune inauntrul lor orice doriti.

Pastele fainoase au o istorie foarte lunga, daca este sa luam in seama mentiunile pe care Boccaccio le-a facut despre acestea in "Decameronul". Chiar daca in urma unor descoperiri istorice s-a tras concluzia ca acest tip de paste fainoase a fost consumat inca din antichitate, cele mai relevante probe vin din Evul Mediu. Din aceasta perioada au ramas si documente referitoare la aceste preparate - carti de bucate, cronici etc. Fiecare regiune din Italia are specialitatile ei, cu forme si umpluturi specifice.

DE DEMULT. Cu cateva secole in urma, pastele fainoase umplute cu legume erau consumate in fiecare vineri, cand este zi de post. Cele umplute cu carne se puteau manca in fiecare zi. Este de preferat ca pastele fainoase cu umpluturi sa fie preparate in casa, pentru ca in acest mod veti avea posibilitatea sa folositi ce umplutura doriti. Un alt aspect foarte important este ca se pot umple cu orice doriti. De exemplu, in comert veti gasi ravioli (un sortiment de paste umplute) cu spanac, carne si branza. Insa, in casa puteti pune inauntru de la ciocolata pana la fructe de mare, alegerea tinand seama doar de imaginatie.

Pastele fainoase umplute pot fi consumate atat ca aperitiv, ca fel de baza, cat si ca garnitura pentru fripturi din carne de vita, de porc de pui sau pentru peste la gratar.

×
Subiecte în articol: gastronomie