x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pastrarea legumelor

Pastrarea legumelor

08 Iun 2005   •   00:00
  • Ciupercile raman albe dupa preparare daca se picura peste ele, imediat ce au fost curatate si spalate, suc de lamaie.
  • Ciupercile se verifica intotdeauna inainte de a fi mancate, pentru a evita otravirea sau chiar moartea, prin una din urmatoarele metode: se introduce o lingurita de argint in mancarea de ciuperci cat timp este pe foc si daca lingurita se innegreste, ciupercile sunt otravitoare. Se pune patrunjel verde in mancarea de ciuperci si daca acesta se ingalbeneste, ciupercile sunt otravitoare. Se pun ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. Daca ceapa se albastreste, se invineteste sau se innegreste, ciupercile sunt otravitoare.
  • Legumele congelate trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt, iar vasul se acopera cu un capac. Astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde.
  • Frunzele uscate de patrunjel, marar, leustean se pastreaza in saculete din panza sau in borcane cu capac.
  • Radacinoasele (morcovul, pastarnacul, patrunjelul, telina) inainte de a fi puse in pivnita, se curta de pamant si de frunze, cotorul ramas se va rasuci putin. Fiecare radacinoasa se va aseza in nisip cu varful in jos sau se pot pune si culcate, in forma de piramida, acoperindu-se fiecare rand cu nisip. Radacinile nu trebuie sa se atinga intre ele. Se pot pastra si invelite in ziar, fiecare in parte, in ladite.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie