O gustare grozavă pentru vegetarieni, dar și pentru cei care țin post. Încercați rețeta cumvaplace.ro și o să ne dați dreptate!
INGREDIENTE
-
500 g ciuperci champignon
-
1 ceapă roșie ( puteți folosi și galbenă, doar că are gustul mai pronunțat)
-
2 caței de usturoi
-
50 g alune de pădure (sau nuci)
-
2 linguri de sos de soia (opțional)
-
Cimbru
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Sare
-
Piper
-
Ulei de floarea-soarelui
CUM SĂ FACEȚI
- Rumeniți alunele într-o tigaie până încep să-și elibereze aromele. Le scoateți apoi într-un castronel.
- În aceeași tigaie, puneți 2-3 linguri de ulei și căliți ceapa și usturoiul pentru 2 minute. Puneți și ciupercile tăiate potrivit și le țineți pe foc mediu, nu mic!, până scade apa. Închideți focul, potriviți gustul de sare, piper și cimbru.
- Puneți ciupercile și alunele într-un robot, sosul de soia și mixați până amestecul capătă o consistență suficient de fină.
- Puneți pateul de ciuperci într-un borcan și păstrați-l la frigider câteva zile.
REȚETĂ VIDEO
Pate de ciuperci