x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    15 Dec 2010   •   17:12

În preajma Sărbătorilor de iarnă, copiii clasei a II-a C de la Şcoala I.G. Duca din Bucureşti au plecat într-o călătorie culinară, ima­ginară prin jurul lumii pentru a afla cum sărbătoresc şi ceilalţi copii Crăciunul. Dintr-o carte au aflat că în Cuba cea mai importantă perioadă a sărbătorilor este Ajunul Crăciunului, numită „noaptea cea nebună”. Masa tradiţională pentru cu­ba­nezi înseamnă friptură de porc, fasole neagră servită cu orez şi plante tra­di­ţionale, cum ar fi yu­ka, servită sub for­mă de piure. De la o emisiune la televizor au aflat că în Marea Britanie Cră­ciunul este consi­derat drept cea mai importantă sărbă­toa­re a anu­lui.

La en­glezi, nici un Crăciun nu poate să trea­că fără cadouri pentru toate persoanele dragi. La masa tradi­ţională de la 25 de­cem­brie, englezii nu mănâncă porc, ci curcan. În Noua Zeelandă, copacul care este împodobit se numeşte Pohnto­ka­wa. La masa de Cră­ciun ei au preparate tradiţionale din curcan, budincă de sta­­f­i­de şi salate reci. La desert prepară pră­jitura Pavlova din bezea şi decorată cu kiwi, căpşuni şi frişcă. Iar pe un site au citit că în Quebec în seara de Crăciun se mănâncă un fel de plăcintă din carne de porc şi chiftele, dar şi turtă dulce pe care copiii o decorează singuri. Elevii au fost încântaţi de tot ce au aflat.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda