În preajma Sărbătorilor de iarnă, copiii clasei a II-a C de la Şcoala I.G. Duca din Bucureşti au plecat într-o călătorie culinară, imaginară prin jurul lumii pentru a afla cum sărbătoresc şi ceilalţi copii Crăciunul. Dintr-o carte au aflat că în Cuba cea mai importantă perioadă a sărbătorilor este Ajunul Crăciunului, numită „noaptea cea nebună”. Masa tradiţională pentru cubanezi înseamnă friptură de porc, fasole neagră servită cu orez şi plante tradiţionale, cum ar fi yuka, servită sub formă de piure. De la o emisiune la televizor au aflat că în Marea Britanie Crăciunul este considerat drept cea mai importantă sărbătoare a anului.
La englezi, nici un Crăciun nu poate să treacă fără cadouri pentru toate persoanele dragi. La masa tradiţională de la 25 decembrie, englezii nu mănâncă porc, ci curcan. În Noua Zeelandă, copacul care este împodobit se numeşte Pohntokawa. La masa de Crăciun ei au preparate tradiţionale din curcan, budincă de stafide şi salate reci. La desert prepară prăjitura Pavlova din bezea şi decorată cu kiwi, căpşuni şi frişcă. Iar pe un site au citit că în Quebec în seara de Crăciun se mănâncă un fel de plăcintă din carne de porc şi chiftele, dar şi turtă dulce pe care copiii o decorează singuri. Elevii au fost încântaţi de tot ce au aflat.