x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    04 Mai 2011   •   18:23

Bucurie, chef de viaţă, entuziasm, extaz, libertate, fericire... Sunt sentimentele care te cuprind, rând pe rând, când îl vezi şi îl auzi pe Antonio Passarelli. L-am cunoscut la Iaşi primăva­ra aceasta, la Campionatul de Gătit în Aer Liber. Iubesc dezinvoltura sa, mo­dul în care ştie să îmbine arta gătitului cu arta conversaţiei, căci în orice show gastronomic în timp ce găteşte îl poţi auzi: „Ciao, Maria! Ce faci?”. Comunică la fel de bine cu oamenii cum o face şi cu alimentele, iar în compania sa zâmbetul nu are timp să plece de pe buze. Într-o seară însă, la Iaşi, l-am surprins pe Antonio trist. În spatele bucuriei pe care o transmite se ascunde o mare deziluzie:  „Eu nu mai pot visa în România. Ultimii ani au fost foarte grei şi mi se pare că urmează nişte ani şi mai grei. Ce pot visa într-o Românie în care un produs cum e cartoful costă mai mult decât în alte ţări şi unde sunt multe legi ne­clare? Nu mai visez! La ce?

Ce mă ţine în România? Nu voi mai rămâne aici!”. Sunt cuvintele unui mare chef care în urmă cu 21 de ani a venit cu multă speranţă în ţara noastră, dar care acum este, din păcate, mai mult decât dezamăgit. Sunt cuvinte care ar trebui să ne facă să reflectăm cu toţii...

×
Subiecte în articol: culinar