Noi o știm de plăcintă cu varză și am adaptat rețeta pentru cei care nu au atât de mult timp să frământe aluatul. Așa că am folosit foile fine de plăcintă din comerț. Le preferăm pe cele proaspete, parcă se lucrează mai ușor cu ele decât cu cele care au fost congelate.
Și dacă veți alege să faceți plăcinta cu varză murată, nu uitați să o scurgeți foarte bine înainte de a o folosi, transmite cumvaplace.ro.
INGREDIENTE
-
1 varză mare
-
1 pachet de foi fine de plăcintă
-
Ulei de floarea-soarelui
-
1 linguriță de chimen
-
2 legături de mărar
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Pesmet
-
Boia dulce
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tocați varza cât mai fin. Puneți-o într-un castron încăpător și frământați-o cu palmele, să se înmoaie ușor.
- În funcție de cantitatea de varză, încingeți câteva linguri de ulei într-o tigaie cu pereți mai înalți.
- Adăugați varza și căliți-o pe foc potrivit, amestecând să nu se lipească. În 20 de minute ar trebui să fie gata. Adăugați sare, piper, chimen, mărarul tocat fin și un praf din boiaua preferată. Lăsați-o deoparte să se răcească.
- Ungeți o tavă cu puțin ulei și așezați deasupra trei-patru foi de plăcintă. Stropiți-le cu ulei și presărați deasupra pesmet. Puneți un strat de varză, din nou două foi și repetați pașii. Ultimul strat să fie din foi stropite cu ulei.
- Tăiați plăcinta formată în pătrate potrivite ca mărime și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute sau până când se rumenește frumos.
REȚETĂ VIDEO
varzar