x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Povesti din tara pestilor

Povesti din tara pestilor

24 Mai 2005   •   00:00

Braila, model european / Bulevardul de apa / Nici o masa fara peste / Din bucataria etniilor / Tablou marin in culori calde / Ziua ierbii de leac / Parintele lui "Codin" / Gustul copilariei / Masa lipovenilor / Povesti din Balta Brailei / Peste si vin, pereche ideala / Crustaceu aristocrat

UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
Editie
Ed. Colectie
Jurnalul
Sanatate
Jurnalul
Gastronomie
Jurnalul
Casa
Supliment
TV
Jurnalul
Credinta

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • SUMAR

    Dunarea albastra


  • de SIMONA LAZAR

  • Am pornit spre Braila gandind ca vom scrie doua-trei reportaje.
    Ne-am dat apoi seama ca o deplasare de o zi ori doua e insuficienta pentru a "trece in revista" tot ceea ce iti poate oferi locul acesta miraculos, crescut parca direct din apa Dunarii, asa, ca stuful ori ca salciile printre care ne-am lasat leganati de barca lui nea Stelica din Gropeni, de povestile Valeriei Ursan, armeanca de aproape opt decenii care trece fluviul inot, ori de vocile lipovencelor din Ansamblul "Tihii Dunai" (Dunarea linistita).
    Ne-am oprit doar la cateva istorisiri si la "cantecul oalelor" unde sunt pregatite mancaruri gustoase, a caror descriere, numai, si-ti lasa "gura apa". De Dunare… Am mancat din scrumbia albastra, care la Braila are cu totul alt gust decat cel stiut, si am cules pentru dumneavoastra un caiet de retete care e, pana la urma, doar un "aperitiv" la o carte pe care, poate, se va incumeta sa o scrie cineva, candva.

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×