Pietro Mazza a deschis in satul Mednoie din apropierea Moscovei "Ferma Soarelui", o fabrica de branzeturi italiene, informeaza Agentia France Presse. "Ferma Soarelui" a devenit o destinatie la moda pentru oamenii din Moscova mai ales, care vin sa se aprovizioneze cu produse italiene facute in Rusia. "La inceput, cand am deschis, mi-am zis ca nu o sa ajung la nimic pentru ca nu vindeam votca", isi aminteste Pietro Mazza. La aceasta fabrica, Pietro Mazza produce mozzarella proaspata, ricotta, burrata si alte branzeturi tipic italiene. Face, de asemenea, si o branza cu o consistenta dura pe care o numeste "parmigianino". Acesta nu este adevaratul parmezan, pentru ca Pietro nu poate supune vacile de acolo la un regim alimentar necesar pentru a obtine laptele special care permite fabricarea faimoasei branze.
TURISM. Pentru aproximativ 25 de dolari, vizitatorii pot gusta branzeturile si pot privi vacile, caprele si berbecii ce stau la originea pretiosului lapte care urmeaza sa fie pus apoi la fermentatie. Pietro Mazza a inceput sa construiasca si camere pentru a gazdui turistii in ferma lui, situata nu departe de ruta Moscova-Sankt-Petersburg. Pietro este constient ca ar putea sa isi dezvolte afacerea, propunand produsele sale numeroaselor restaurante italiene din Moscova care importa branzeturi italiene la preturi foarte mari, dar prefera sa nu se faca remarcat luand o prea mare amploare.