x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pui au cotton

Pui au cotton

02 Feb 2005   •   00:00

Retetele vechi de mai bine de 100 de ani au o savoare aparte. Ingredientele si tehnica prepararii inglobeaza in ele aroma vremurilor de altadata.

"Sa iei doi sau trei pui sa-i prajeasca dupa randuiala, puindu-le sare pe cat le trebuie si apoi, taind felii subtiri de slanina, sa se inveleasca cu ele puii peste tot si, pe deasupra acestora, sa le inveleasca cu hartie alba si apoi sa se friga, luand seama bine sa nu se rumineasca.

Ranzele lor sa se fiarba si, cand or fi fierte, sa se hacuiasca cu maiurile crude si cu putin petrinjel, harpacica si douazeci si cinci ciuperce.

Apoi sa se ieie putin unt intr-o tigaie si, infierbantandu-se, pui topiturile acele inuntru si le lasa sa se prajasca putin, apoi, presarandu-le cu o lingura faina si amestecandu-le, lasi sa se mai prajasca putin.

Pe urma torni deasupra lor un polonic mare de zama de carne, putina sare si piperiu si o lingura de smantana si le lasa de ferb bine; si apoi puii, cind vor fi bine fripti, sa se toarne aceasta salce intr-un blid si puii sa se asaze inlauntru, cu chip sa nu se cunoasca puii ca-s fripti".

"Retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti" - M. Kogalniceanu, C. Negruzzi

×
Subiecte în articol: gastronomie