Dragii mei, sa va spun ce idee mi-a venit. Ramane intre noi. Sa va zic! Voua va place gustul visinelor? Cei care raspund "da" sa ma scuze, dar asa crude mi se par foarte⦠necomestibile. Nu stiu de ce.
Poate pentru ca atunci cand eram mica, m-am cocotat intr-un visin din spatele casei bunicii si am mancat atat de multe fructe, incat aproape ca mi s-a facut rau. Si de atunci, gata, am terminat orice prietenie cu ele. Asa este cand esti calic si nu te multumesti cu cat poti duce. Dar daca fructele ca atare imi sunt tare nesuferite, prajiturile si chisalita sunt un deliciu. Mai ales pe caldurile astea, care te fac sa scoti limba afara de un cot, ca un caine, sunt o adevarata salvare. Prajitura aceea pufoasa cu visine, care nu numai ca se face foarte simplu, dar este si economica. Cand eram mica, ii ziceam "prajitura cu puncte". Poate din cauza visinelor care ieseau frumos din prajitura, ca niste puncte dulci. Acum, daca v-am tot laudat prajitura asta minunata, sa va spun si reteta.
SECRET
|
Exista o mica taina pe care vreau s-o impart cu voi.
O stiu de ani intregi de la o vecina. Daca vreti ca visinele pe care le folositi pentru a umple diverse prajituri sa se scurga foarte bine de apa dupa scoaterea samburilor trebuie doar sa presarati deasupra lor un strat consistent de zahar si faina de cartofi. Dupa zece minute le puteti folosi pentru a umple sau decora desertul favorit. |
POVETE
|
ELASTIC. Cand pregatim un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, ii adaugam la framantat o lingurita de sare si doua linguri de otet (la un kilogram de faina). In acest fel aluatul va avea o mai buna elasticitate.
Citește pe Antena3.ro |