BARUL CASEI
Cald. Prea cald. Zilele toride ale lui Ciresar ne fac sa ne dorim in fiecare seara o iesire la terasa⦠O iesire in care sa simtim racoarea dintr-un cocteil cu fructe⦠Retetele sunt diverse, iar singurele lor limite sunt imaginatia barmanului si bogatia bauturilor din care sunt preparate. Cocteilurile de vara se pregatesc din fructe de sezon. Aroma lor naturala ofera simturilor o portie de racoare in acest anotimp dogoritor.
PROPUNERI. Pentru prepararea unui cocteil de sampanie cu capsune avem nevoie de o jumatate de ceasca de capsune, un sfert de lingurita cu esenta de vanilie, un sfert de lingurita cu suc proaspat de lamaie, o lingurita cu zahar si, bineinteles, de sampanie.
Mai intai trebuie sa pastram cateva capsune pentru decoratie. Celelalte capsune se introduc intr-un blender si se adauga esenta de vanilie, sucul de lamaie si zaharul.
COCTEIL CANADIAN DE CAPSUNE
Ingrediente: 70 ml whisky canadian; 15 ml brandy de capsune; o lingurita cu suc de lamaie; o lingurita cu zahar foarte fin Preparare: Se amesteca intai whisky si brandy, apoi se adauga sucul de lamaie si lingurita cu zahar. Se prepara direct intr-un pahar old-fashion. Nu contine nici un element decorativ. Se serveste cu gheata, pentru ca verile sa devina cu adevarat racoritoare. Cocteilul este creat pentru cei care doresc ca iesirile cu prietenii sa fie cu adevarat speciale.