BARUL CASEI
Cald. Prea cald. Zilele toride ale lui Ciresar ne fac sa ne dorim in fiecare seara o iesire la terasa⦠O iesire in care sa simtim racoarea dintr-un cocteil cu fructe⦠Retetele sunt diverse, iar singurele lor limite sunt imaginatia barmanului si bogatia bauturilor din care sunt preparate. Cocteilurile de vara se pregatesc din fructe de sezon. Aroma lor naturala ofera simturilor o portie de racoare in acest anotimp dogoritor.
PROPUNERI. Pentru prepararea unui cocteil de sampanie cu capsune avem nevoie de o jumatate de ceasca de capsune, un sfert de lingurita cu esenta de vanilie, un sfert de lingurita cu suc proaspat de lamaie, o lingurita cu zahar si, bineinteles, de sampanie.
Mai intai trebuie sa pastram cateva capsune pentru decoratie. Celelalte capsune se introduc intr-un blender si se adauga esenta de vanilie, sucul de lamaie si zaharul.
Se toarna totul intr-un pahar inalt si se adauga sampania. Pentru a-i oferi mandrie deplina, cocteilul este decorat cu capsune taiate si asezate frumos pe marginea paharului.
Pentru cei care prefera o bautura fara alcool, exista cocteilul de zmeura. Pentru prepararea lui sunt necesare doua linguri cu sirop de zmeura, doua linguri cu inghetata de vanilie, doua frunze de menta pentru garnitura si lapte. Se amesteca totul intr-un blender. Apoi se toarna intr-un pahar. Se adauga un strat de inghetata, peste care se asaza frunzele de menta. Se serveste rece.
Cocteilul este bautura de baza a americanilor. Poetul si compozitorul spaniol Federico Garcia Lorca spunea ca singurele lucruri pe care americanii le-au oferit lumii sunt: zgarie-norii, jazz-ul si cocteilurile. Mencken, renumit critic american din anii â20, era de parere ca din multitudinea de "strainataturi" pe care le acopera America, cocteilul pare sa fie un simbol autentic american.
COCTEIL CANADIAN DE CAPSUNE
Citește pe Antena3.ro