Bucatarul trebuie sa stie retete din cat mai multe culturi gastronomice. El uimeste clientul si se dezvolta ca profesionist.
Cum se alege specificul unui restaurant?
Specificul unui restaurant nou, din punctul meu de vedere, se alege in functie de zona, de spatiul rezervat clientelei, prepararii si depozitarii alimentelor.
Meniuri si influente
Cum se stabileste meniul unui restaurant cu un anumit specific?
Meniul unui restaurant cu specific este stabilit in general de managerul restaurantului si de bucatarul-sef, in functie de preparatele pe care acesta din urma le poate pregati cat mai bine. Din experienta, am descoperit ca este foarte util ca bucatarul-sef sa efectueze un training de specialitate in tara al carei specific a fost ales.
Este important ca un bucatar sa stie sa gateasca bucate caracteristice mai multor bucatarii ale lumii?
Bineinteles. Un bucatar excelent trebuie sa gateasca preparate specifice mai multor bucatarii din lume. El trebuie sa fie provocat de client, sa creeze in felul acesta o legatura, depasind bariera stabilita de meniu. Cererea altor preparate decat cele din meniu este o situatie des intalnita intr-un restaurant cu specific. Bucatarul cunoscator al unei diversitati mari de preparate este un om pasionat de aceasta profesie, iar acest lucru confera clientului un sentiment de siguranta si satisfactie in momentul alegerii.
| ||
Salsa Picante |
| ||
|
Citește pe Antena3.ro