Pumpkin Spice Latte este o băutură caldă și reconfortantă, ideală pentru zilele răcoroase.
Rețetă de Pumpkin Spice Latte
Această băutură este un amestec de espresso (sau cafea tare) combinat cu lapte încălzit și o aromă specifică de dovleac și condimente.
Rețeta tradițională include un amestec de mirodenii precum scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul, care îi conferă gustul inconfundabil. În unele variante, este adăugat și piure de dovleac pentru un plus de autenticitate.
Rețeta a fost creată cu scopul de a aduce într-o cană gustul specific al plăcintei cu dovleac, un desert tradițional în America de Nord, consumat de obicei în preajma Zilei Recunoștinței la americani.
Popularizat de mari lanțuri de cafenele, acest tip de latte a devenit sinonim cu începutul sezonului rece, fiind îndrăgit pentru gustul său intens și parfumat.
Fiecare înghițitură din această delicioasă băutură poate transforma o dimineață anostă într-una relaxantă. De-a lungul anilor, Pumpkin Spice Latte a devenit mult mai mult decât o simplă băutură. A devenit un fenomen cultural.
Ingrediente
2 linguri piure de dovleac copt
1/2 linguriță condimente pentru plăcintă de dovleac
1-2 lingurițe zahăr brun sau după gust
1 cană lapte de vacă sau vegetal
1 espresso sau 1/2 cană cafea tare
frișcă
un praf de scorțișoară pentru decor.
Mod de preparare
Dacă nu ai piure de dovleac sau dovleac copt, mai întâi va trebui să coci dovleacul. Dovleacul copt pate fi păstrat în frigider mai multe zile, depozitat în caserole cu capac. Astfel poți prepara această băutură și în diminețile următoare.
Dacă dorești să coci dovleacul direct aromatizat, îți recomandăm să încerci rețeta turcească de dovleac copt. Are un gust deosebit, se prepară ușor și este plin de arome orientale.
După ce ai rezolvat problema coacerii dovleacului prepară o cafea tare la espressor sau cum obișnuiești tu să o prepari. Important este să obții propriul gust.
Pentru a prepara delicioasa băutură pune piureul de dovleac cald împreună cu condimentele și zahărul într-un bol. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens ingredientele timp de 1-2 minute, pentru a se omogeniza și a intensifica aromele.
Încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere și adaugă-l peste piureul de dovleac îndulcit și condimentat. Toarnă-l treptat și amestecă intens pentru omogenizare. Adaugă compoziția rezultată peste un shot de espresso sau cafea tare.
Amestecă ușor cu o spatulă pentru a menține compoziția spumoasă. Cantitățile ingredientelor se pun de obicei în strat egal, în recipient, însă poți prepara băutura după propriul gust. Poți pune o cantitate mai mare de cafea dacă dorești să predomine gustul acesteia sau o cantitate mai mare de dovleac.
Iar pentru ca gustul băuturii să fie desăvârșit adaugă frișcă deasupra și presară puțină scorțișoară pentru un aspect festiv. Băutura Pumpkin Spice Latte se consumă caldă, simplă sau cu diferiți biscuiți crocanți și aromați, potrivit hellotaste.ro.