Ei da. La standul "Manger Français", printre salamuri şi cârnaţi de tot felul, trona spre deliciul curioşilor o prăjitură.
Nu era nimic altceva decât un desert breton. Şi prin amabilitatea lui David Huysman, reprezentantul "Manger Français", iată cum puteţi prepara aproximativ 9 porţii de prăjitură bretonă în circa 65 de minute.
Amestecaţi cu o lingură de lemn 125 de grame de unt moale cu 150 de grame de zahăr până obţineţi o cremă omogenă. Adăugaţi pe rând 3 ouă, amestecând după fiecare până se încorporează, puneţi şi un praf de sare şi adăugaţi, în ploaie, 300 de grame de făină.
Nu lăsaţi să se odihnească această cocă până nu o dregeţi mai întâi adăugând şi un păhărel de rom pe care îl încorporaţi frământând uşor. Îmbrăcaţi cu unt o formă de prăjitură şi întindeţi bine coca în ea. Bateţi un gălbenuş de ou şi ungeţi prăjitura, înţepaţi-o cu o furculiţă deasupra şi desenaţi-i un chip ca să poată răsufla uşurată la căldură şi daţi-o la cuptor. Serviţi-o rece.
Cea pe care am văzut-o noi avea şi un strat bunicel de dulceaţă la mijloc. Deci, împărţind coca în două, aţi putea-o umple cu o dulceaţă acrişoară mai solidă, gen marmeladă.
Citește pe Antena3.ro