Ruladă cu gem
Ingrediente
-
4 ouă
-
100 g zahăr + 1 linguriță pentru presărat pe prosop
-
130 g făină
-
Esență de vanilie
-
Gem sau dulceață
-
Zahăr pudră
-
Ulei de floarea-soarelui pentru uns hârtia de copt
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 190 de grade.
- Spargeți ouăle într-un bol suficient de încăpător. Adăugați un praf de sare și le bateți cu mixerul electric aproximativ 2-3 minute, apoi încorporați treptat zahărul și vanilia, cam o lingură am pus noi, și mai bateți câteva minute, până își mărește volumul.
- Cerneți deasupra făina. Amestecați cu un tel, cu mișcări de sus în jos, să rămână cât mai mult aer încorporat în compoziția de ruladă.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei sau cu unt, cum vă place, și nivelați ușor. Dați la cuptor 13-15 minute, căldură sus-jos.
- Imediat ce ați scos blatul din cuptor, îl răsturnați pe un șervet de bumbac presărat cu zahăr, cum am făcut în materialul video. Îndepărtați hârtia de copt și rulați. Lăsați să se răcorească pentru 30 de minute.
- Apoi derulați blatul și îl ungeți cu gemul sau dulceața preferate, noi am folosit o dulceață zaharisită de afine, rulați din nou și lăsați la rece pentru 2 ore. Pudrați cu zahăr înainte să tăiați rulada cu gem în felii potrivit de groase. Poftă bună și vouă!