x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti

REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti

29 Noi 2016   •   20:30
REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti

Ingrediente:

4 cartofi mari, 7 ouă, 200 ml smântână pentru gătit, 300 g brânză emmentaler, 20 g unt, 50 g parmezan, o lingură sare grunjoasă, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, cu multă apă şi cu sarea grunjoasă, care împiedică sfărâmarea cartofilor. În acest timp, se pun la fiert cinci ouă şi se fierb până devin tari.  După ce se fierb şi ouăle şi cartofii, se lasă să se răcească şi se taie felii subţiri. Se unge o tavă cu unt, se pune un strat de cartofi, apoi jumătate din feliile de ouă, jumătate din brânza dată pe răzătoare. Se repetă procesul, iar la final se pune un ultim strat de cartofi. Se amestecă smântâna cu celelalte două ouă, sare, piper şi se toarnă în tavă. Se pune parmezan ras şi se coace totul la 180 de grade.

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post

 

REŢETA DE POST: Fasole galbenă cu leurdă

 

REŢETA ZILEI: Sarmale de post

×
Subiecte în articol: reteta zilei retete simple cartofi