x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

0
08 Mar 2005 - 00:00

9 MARTIE 2005

PREPARATE DIN CARNE

VRABIOARA CU CIUPERCI
INGREDIENTE:
  • 6 felii vrabioara
  • 300 gr ciuperci
  • 100 gr ulei
  • 2-3 cepe
  • o legatura de patrunjel verde
  • 100 ml vin
  • o lingura cu faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Bucatile de vrabioara se bat putin, se trec prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte. Dupa ce s-au prajit, in restul de ulei se calesc ceapa taiata marunt si ciupercile taiate felii subtiri, dupa care se rastoarna peste carne.

    Se adauga vin, apa, verdeata taiata marunt, sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba 20-30 de minute.

    SFAT

    Se serveste cu garnitura de orez sau cu cartofi natur, cu patrunjel verde taiat marunt.

    BAUTURA:

    Sauvignon

    ESCALOP CU SOS DE LAMAIE
    INGREDIENTE:
  • 600-800 gr carne
  • 50 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • o lamaie
  • Se taie carnea din pulpa sau muschi de porc felii, se bate, se sareaza si se da prin faina, apoi se prajeste in ulei. Cand sunt gata, feliile se scot in alt vas, iar in vasul in care s-au prajit se adauga untul, restul de faina, se amesteca pana se omogenizeaza, se stinge cu smantana si cu atata apa sau supa cat sa iasa sosul potrivit.

    Se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust, se toarna peste carne si se mai fierbe putin.

    SFAT

    Se serveste cu carofi natur presarati cu verdeata.

    BAUTURA:

    Riesling

    SNITEL EXTRA
    INGREDIENTE:
  • 600 gr muschi de porc
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • piper
  • sare
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 100 gr cascaval ras
  • Muschiul se taie in felii potrivite, care se bat pana se subtiaza, dupa care se sareaza, se presara cu piper, se trec prin faina, ou batut si prin pesmet alb amestecat cu cascaval ras si se prajesc pe ambele parti in grasimea bine incinsa pana capata o crusta crocanta.

    SFAT

    Se serveste cald, cu unt proaspat deasupra si cu diverse garnituri de piureuri sau legume sote.

    BAUTURA:

    Cabernet Sauvignon

    SUPA CA IN ARGENTINA
    INGREDIENTE:
  • o gaina
  • o ceapa
  • o legatura de partrunjel verde
  • o legatura hasmatuchi
  • 100 gr orez
  • sare
  • Se curata pasarea, se spala si se pune la fiert in apa, la foc mic, avand grija sa se adune spuma ori de cate ori este nevoie. Dupa 30 de minute se adauga ceapa curatata si spalata si verdeata tocata marunt.

    Se sareaza si se continua fierberea. Cand gaina este aproape fiarta se pune orezul spalat. Dupa ce a fiert si orezul, se scoate gaina, se desface in bucati, se asaza intr-un castron si se toarna supa deasupra.

    SFAT

    Se serveste fierbinte cu verdeata tocata marunt.

    BAUTURA:

    Gin

    PORUMBEI CU ROSII
    INGREDIENTE:
  • 6 porumbei tineri
  • 3 cepe
  • 150 gr unt
  • 1,5 kg rosii mijlocii
  • o lingura cu faina
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • o lingurita cu zahar
  • Porumbeii curatati si spalati, cu aripioarele indoite spre spate si presarati cu sare, se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata marunt.

    Dupa ce s-au rumenit frumos toate partile, se adauga faina cu cateva linguri de apa, se amesteca bine si se mai fierbe 10-15 minute. Se adauga apoi zaharul si sarea, rosiile intregi si se continua fierberea la foc mic, ca sa nu se sfarame carnea.

    SFAT

    Cand mancarea este gata se potriveste de sare, se presara patrunjelul si se serveste fierbinte.

    BAUTURA:

    Chardonnay

    RATA CU MAZARE
    INGREDIENTE:
  • o rata
  • un kg mazare verde boabe
  • doua cesti cu zeama de carne
  • doua linguri cu ulei
  • 50 gr unt
  • o lingurita cu zahar
  • sare
  • Se alege o rata, se curata, se spala, se sareaza si se pune la cuptor in ulei cu cateva linguri de apa. In timp ce se fierbe, rata trebuie stropita din cand in cand cu sosul format ca sa se fragezeasca si sa se rumeneasca frumos.

    Separat se fierbe mazarea in zeama de carne sau in apa. Cand este aproape gata, se potriveste de sare, se adauga zaharul si untul. Dupa ce rata s-a fript, se pune in jur mazarea si se mai tine la cuptor cateva minute.

    SFAT

    Se serveste fierbinte.

    BAUTURA:

    Cabernet

    TOCANITA DE PASARE
    INGREDIENTE:
  • o gaina
  • 5-6 cepe
  • 150 ml ulei
  • o lingura cu bulion pasta
  • 5-6 catei de usturoi
  • putina boia de ardei
  • un pahar cu vin
  • sare
  • piper
  • Gaina curatata si spalata, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. Dupa ce bucatile de carne sunt usor rumenite, se scot intr-o cratita, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.

    Se stinge apoi cu bulionul amestecat cu boiaua de ardei si subtiat cu apa si se adauga usturoiul tocat marunt. Se potriveste sosul de sare si piper, se toarna peste bucatile de carne si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. La sfarsit se adauga vinul si se mai lasa sa mai dea cateva clocote.

    SFAT

    Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

    BAUTURA:

    Pinot gris

    SUPA DE GAINA CU PUF DE OU
    INGREDIENTE:
  • doi litri supa concentrata din carne de pasare
  • o legatura de patrunjel verde tocat pentru puf
  • doua oua
  • o lingura cu faina
  • sare
  • Galbenusurile se freaca bine cu faina si cu sarea, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus, compozitia ramanand astfel pufoasa.

    Supa strecurata se pune intr-un vas pe foc. Cand clocoteste se toarna compozitia de mai sus (toata deodata), dupa care se acopera si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

    SFAT

    Se serveste imediat, sa nu se lase puful, cu patrunjel tocat marunt pe deasupra.

    BAUTURA:

    Merlot

    PREPARATE DIN PESTE

    SARDELE "CA IN VALENCIA"
    INGREDIENTE:
  • 8 sardele
  • 100 gr orez
  • 6 linguri ulei
  • doua rosii
  • o ceapa
  • un ardei
  • o cutie cu mazare
  • 50 gr masline negre
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • Se pune orezul la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune pe un platou. Intre timp se taie rosiile rondele, ceapa solzisori si ardeiul fasii. Se calesc toate in uleiul incins, impreuna cu mazarea, maslinele si usturoiul.

    Se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute. Legumele calite se toarna peste orezul de pe platou, iar deasupra se asaza sardelele.

    SFAT

    Se servesc calde.

    BAUTURA:

    Feteasca Regala

    BORS DE PESTE UCRAINEAN
    INGREDIENTE:
  • un kg de peste
  • o sfecla rosie
  • un morcov
  • patrunjel
  • 3 cepe
  • marar
  • pasta de rosii
  • doi ardei grasi
  • un litru de bors
  • sare
  • doi cartofi
  • Pestele se spala, se curata si se taie bucati. Se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga cepele, patrunjelul, mararul, ardeii grasi, morcovul, cartofii si sfecla, toate taiate marunt. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga pasta de rosii si borsul.

    SFAT

    Se serveste cu ardei iute.

    BAUTURA:

    Chardonnay

    RULOURI DE SOMON CU BRANZA
    INGREDIENTE:
  • un kg somon afumat
  • piper
  • sare
  • suc de lamaie
  • branza
  • marar
  • Fileurile de somon taiate in portii se condimenteaza cu piper, sare si marar, dupa care se umplu cu branza si se ruleaza. Se stropesc cu zeama de lamaie.

    SFAT

    Se pot servi cu maioneza.

    BAUTURA:

    Traminer

    ZACUSCA DE PESTE
    INGREDIENTE:
  • un litru ulei
  • un kg ceapa
  • un kg morcovi
  • doua kg gogosari copti
  • 3 kg rosii sau un litru suc de rosii
  • doua kg peste
  • sare
  • mirodenii
  • Ceapa si morcovii se dau prin masina de tocat si se calesc in ulei. Se adauga putina apa, se fierb, dupa care se adauga si gogosarii copti, curatati si dati prin masina.

    Pestele se dezoseaza, se da prin masina si se adauga in compozitie impreuna cu sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si mirodenii dupa gust si se scade pana se ridica uleiul.

    SFAT

    Se pune in borcane si se sterilizeaza.

    BAUTURA:

    Palinca

    ARDEI UMPLUTI CU PESTE
    INGREDIENTE:
  • doua kg stavrid
  • 300 gr ardei gras
  • 100 gr orez
  • 150 gr morcovi
  • 500 ml supa de oase de peste
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr telina
  • 200 gr ulei
  • doua oua
  • 50 gr faina
  • 200 gr pasta tomate
  • 50 gr usturoi
  • 10 gr piper
  • marar, sare
  • Pestele se dezoseaza si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, pestele se scoate. Se fierbe si orezul. 100 gr morcovi, 100 gr telina si ceapa, se curata, se spala si se taie felii subtiri.Ceapa se inabusa cu ulei si se stinge cu zeama de peste si se amesteca cu 100 gr pasta de tomate diluata cu circa 150 ml supa. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, faina, jumatate din cantitatea de piper, marar verde, oua si sare, pana se obtine o pasta omogena.

    Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Se prepara apoi un sos din restul de morcovi, telina si pasta de tomate, usturoiul, sarea si supa de oase de peste. Legumele fierte, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun la cuptor.

    SFAT

    Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra.

    BAUTURA:

    Riesling

    PESTE CU PIURE
    INGREDIENTE:
  • un kg peste
  • un kg cartofi
  • 5 linguri ulei
  • condimente
  • marar
  • patrunjel
  • faina
  • Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se strecoara si se paseaza pana se fac piure. Se amesteca totul si se condimenteaza.

    Pestele se curata, se spala, se trece prin faina si se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, dupa care se scoate si se serveste alaturi de piureul de cartofi.

    SFAT

    Se poate servi cu gogosari acri si se orneaza cu marar si patrunjel.

    BAUTURA:

    Bere

    SARDELE IN SOS TOMAT
    INGREDIENTE:
  • 6 sardele in ulei
  • 6 rosii
  • o lamaie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Rosiile se spala si se curata de coaja si de pielite. Se amesteca cu sardelele si se pun intr-o cratita sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare si piper dupa gust si se stoarce peste aceasta compozitie zeama de lamaie. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se presara patrunjel verde deasupra.

    SFAT

    Se poate servi cu castraveciori acri.

    BAUTURA:

    Vin alb de buturuga

    VARZA CALITA CU PESTE
    INGREDIENTE:
  • o varza mijlocie
  • 4 linguri ulei
  • un peste
  • sare
  • piper boabe
  • Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta. Se presara cu sare si se lasa cam o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita cu ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de cratita. Se potriveste de sare, se pun boabele de piper, se adauga putina apa si se da la cuptor sa se rumeneasca.

    Intre timp se spala pestele, se curata si se pune la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, dupa care se scoate, se asaza pe un platou si se serveste alaturi de varza.

    SFAT

    Se serveste cu mamaliga calda.

    BAUTURA:

    Muscat Otonel

    PREPARATE DIN LEGUME

    SUPA CREMA DE SPANAC
    INGREDIENTE:
  • un kg spanac
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr smantana
  • doua galbenusuri
  • crutoane de franzela
  • sare
  • Se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara (pastrandu-se zeama in care a fiert) si se trece prin sita.

    Separat, in alt vas, se pun untul si ceapa taiata felii subtiri care se calesc cateva minute. Se adauga faina, se mai caleste putin, se stinge cu zeama in care a fiert spanacul si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se strecoara, se adauga piureul de spanac, se potriveste de sare si se pun din nou la foc.

    SFAT

    Dupa ce s-a racit putin se drege cu smantana si ou. Se serveste cu crutoane de franzela rumenite.

    BAUTURA:

    Tuica

    GHIVECI CATALAN
    INGREDIENTE:
  • 200 gr orez
  • un litru de supa
  • o lingura ulei de masline
  • 4 ardei grasi
  • 4 rosii
  • o ceapa mare
  • doua linguri capere
  • un pahar sos vinegreta cu ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Orezul se spala, se scurge si se pune la fiert in zeama de la supa. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Cat fierbe orezul, se coc ardeii la foc foarte mic, apoi se curata de pielite.

    Se taie in doua pe lung si se scot semintele. Rosiile decojite si curatate de seminte se taie in sferturi. Orezul fiert si racit se amesteca intr-un vas, cu rosiile si caperele. Se adauga sosul vinegreta. Jumatatile de ardei se umplu cu aceasta compozitie.

    SFAT

    Se decoreaza cu cateva inele de ceapa cruda. Se serveste rece.

    BAUTURA:

    Riesling

    SALATA MILANEZA CU CEAPA
    INGREDIENTE:
  • un kg ceapa
  • 200 gr masline negre
  • 100 gr castraveti murati
  • 5 linguri cu ulei
  • o lingura otet de vin
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • Se pun cepele necuratate pe o tava in cuptor si se coc circa o ora. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca, inainte de a fi curatate. Fiecare ceapa curatata se taie in jumatate si se asaza pe un platou. Se adauga castravetii taiati rondele si maslinele.

    Se prepara un sos din putina sare dizolvata in otet in care se integreaza picatura cu picatura uleiul, ametecand continuu. Se pipereaza dupa gust si se toarna peste ceapa. Patrunjelul tocat se presara peste ingredientele de pe platou.

    SFAT

    Salata poate fi servita ca gustare sau drept garnitura la friptura. Este indicata pentru cei care urmeaza cura de slabire.

    BAUTURA:

    Votca

    OREZ GRATINAT
    INGREDIENTE:
  • 300 gr orez
  • 250 gr ciuperci
  • 4 rosii mari
  • 4 cepe
  • o jumatate de pahar cu ulei
  • 30 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • Se pune orezul intr-un vas cu apa sarata, clocotita si se fierbe circa 20 de minute. Intre timp se spala ciupercile si rosiile, si se taie sferturi. Ceapa, curatata si tocata, se caleste intr-o tigaie.

    Se adauga si ciupercile si se fierbe totul inca cinci minute. Orezul scurs se pune intr-un vas termorezistent, se adauga ciupercile, rosiile si ceapa, se potrivesc de sare si de piper. Peste compozitie se presara cascaval ras si se introduce in cuptor aproximativ 15 minute.

    SFAT

    Se serveste fierbinte cu verdeata. Poate fi servit drept garnitura pentru fripturi.

    BAUTURA:

    Merlot

    URZICI CU OREZ
    INGREDIENTE:
  • 250 gr urzici
  • 100 gr orez
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • o ceapa
  • 100 gr telemea
  • 150 gr smantana
  • marar sau patrunjel tocat
  • Urzicile curatate si spalate bine se pun la fiert in apa clocotita, pana se inmoaie. Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat putin se adauga orezul si se stinge cu apa in care au fiert urzicile. Se mai lasa la fiert cateva minute.

    Dupa ce s-a racit orezul si a absorbit apa in care a fost fiert, se adauga telemeaua rasa si mararul tocat marunt. Intr-un vas, pus la foc mic, se amesteca urzicile fierte cu unt. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt, se pun straturi alternative de smantana, urzici si orez. Se mai lasa 10 minute la cuptor.

    SFAT

    Se poate servi drept garnitura pentru fripturi sau ca atare.

    BAUTURA:

    Pinot gris

    CIULAMA DE CARTOFI
    INGREDIENTE:
  • 4-5 cartofi mari
  • o ceapa
  • un morcov mic
  • o radacina de patrunjel
  • 2-3 linguri faina
  • doua linguri cu unt sau untura
  • o jumatate de pahar cu lapte
  • sare
  • Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie fideluta si se pun la fiert cu o jumatate de litru de apa. Dupa ce a fiert, zarzavatul se strecoara si in zeama ramasa se arunca cartofii taiati bucati cu un praf de sare si laptele. Se fierbe pana cand cartofii sunt gata.

    Se caleste in alta cratita faina cu untul sau cu untura pana ce capata culoarea aurie si se stinge cu zeama in care au fiert cartofii, amestecand cu lingura pentru a nu face cocoloase. Se pun apoi si cartofii si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.

    SFAT

    Se serveste fierbinte.

    BAUTURA:

    Vin rosu de buturuga

    MANAMAN
    INGREDIENTE:
  • o ceapa mica
  • un ardei gras
  • 4 rosii mari
  • sare
  • piper
  • doua oua
  • o lingura cu ulei
  • Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fasii. Se incinge uleiul in tigaie, se adauga ceapa si se prajeste un minut, pana devine un pic sticloasa. Se adauga ardeiul gras si se prajeste inca un minut. Rosiile se curata de coaja si se maruntesc.

    Se adauga rosiile peste ceapa si ardeiul din tigaie. Se pun sarea si piperul si se prajeste totul timp de 5-6 minute, pana cand rosiile sunt moi si continutul tigaii a inceput usor sa fiarba. Se sparg ouale pe deasupra si nu se mai amesteca. Cand ouale sunt gata, compozitia se imparte in doua si se serveste pe farfurie cu oul deasupra.

    SFAT

    Se consuma la micul dejun.

    BAUTURA:

    Tuica

    SPANAC CU SMANTANA
    INGREDIENTE:
  • un kg spanac
  • 50 gr unt sau margarina
  • 200 ml smantana
  • 30 gr pesmet
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Intr-o cratita, se infierbanta ulei sau unt, se pun doi catei de usturoi tocati si apoi se adauga spanacul si se amesteca cu o lingura de lemn. Deasupra se pune smantana, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Se da vasul la cuptor pentru 10 minute.

    SFAT

    Se serveste cu smantana, drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau oua ochiuri.

    BAUTURA:

    Pinot gris

    PREPARATE DULCI

    RULOURI CU FRISCA
    INGREDIENTE:

    Aluat
  • 600 gr aluat frantuzesc
  • 50 gr zahar
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingura cu rom
  • un galbenus de ou

    Umplutura
  • frisca
  • In aluatul frantuzesc se adauga zaharul, galbenusul, zeama de lamaie si romul, se framanta, dupa care se intinde o foaie cat o muchie de cutit. Se infierbanta bine cutitul si se taie din foaie benzi late si lungi de 10-15 cm.

    Se infasoara benzile de aluat pe forme, invelindu-se, astfel incat marginile benzii sa cada una peste alta pentru a se putea lipi. Se ung rulourile cu galbenus, se presara cu zahar si se asaza pe o tava. Se coc in cuptorul incins aproximativ 30 de minute, pana ce se ingalbenesc putin. Se scot de pe forme dupa ce s-au racit, umplandu-se fiecare rulou cu frisca batuta.

    SFAT

    Se pot umple si cu crema de vanilie sau de ciocolata.

    BAUTURA:

    Coniac

    MIERICICA
    INGREDIENTE:

    Aluat
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri cu lapte
  • 50 gr unt
  • doua linguri cu miere
  • 150 gr zahar
  • 450 gr faina

    Crema
  • un litru lapte, rom
  • un pachet unt, gem
  • 4-5 linguri gris
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilinat
  • Se amesteca intr-un vas pe foc toate ingredientele pentru aluat (fara faina), pana cand compozitia devine maronie. Se lasa putin deoparte si dupa ce s-a racit se integreaza faina. Din acest aluat se fac 4 foi care se coc intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coc la foc potrivit pana prind culoare.

    Se amesteca bine pe foc grisul cu lapte, zaharul si coaja de lamaie. Cand s-a racit se incorporeaza untul, frecat in prealabil pana la omogenizare. Se adauga apoi un plic cu zahar vanilinat si romul.

    Se pune crema pe prima foaie, deasupra gem si se acopera cu a doua foaie. Se repeta operatia pana se termina foile. Foaia de deasupra ramane neunsa.

    SFAT

    Deasupra se poate orna cu frisca.

    BAUTURA:

    Ceai negru

    PRAJITURA CU PERE
    Citeşte mai multe despre:   sare,   intr-o,   carne,   supă,   bautura,   căteva,   minute,   lămăie,   pătrunjel,   intr-un,   zahăr,   ulei,   piper,   verde,   ceapa,   orez,   orezul,   roşii,   ardei,   făină,   rosiile,   linguri,   lingura,   lasa,   ingrediente,   sfat,   taie,   curata,   cuptor,   spala,   serveste,   zeama,   fiert,   fierbe,   tocat,   cratita,   amesteca,   smantana,   fiarba,   marunt,   toarna,   presara,   marar,   fierbinte,   pasta,   adauga

     

    Ştiri din .ro




    Mai multe titluri din categorie

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic

    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 Sarmisegetusa Regia, cu 10% mai mic
    Numărul turiștilor care au vizitat în 2020 situl Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, a fost cu 10% mai mic decât cel înregistrat în 2019. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara,...

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

    Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
    Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

    Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
    Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

    Crizantema: de la origine la semnificație

    Crizantema: de la origine la semnificație
    Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

    Videochat: între prejudecată și adevăr

    Videochat: între prejudecată și adevăr
    Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

    Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
    Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

    Top 7 mărci de cafea din București

    Top 7 mărci de cafea din București
    Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

    De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
    Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

    Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
    Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

    Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
    Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

    Turiștii israelieni vor reveni în România

    Turiștii israelieni vor reveni în România
    Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

    In memoriam Ruxandra Garofeanu

    In memoriam Ruxandra Garofeanu
    Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

    UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
    Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

    Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
    Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...
    Serviciul de email marketing furnizat de