x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci

01 Mar 2005   •   00:00

2 MARTIE 2005

PREPARATE DIN CARNE

CARNE CU TELINA
INGREDIENTE:
  • 600 gr carne
  • 100 gr untura sau ulei
  • 300 gr ceapa
  • o lingura de bulion
  • o lingura de faina
  • 600 gr telina curatata
  • o legatura de patrunjel verde
  • doua lamai
  • piper
  • sare
  • 100 ml vin
  • 1 litru apa
  • Carnea se taie in bucati, se sareaza putin si se prajeste in putina untura, pana se rumeneste putin, dupa care se scoate in alt vas.

    In untura ramasa se caleste ceapa taiata foarte marunt, se adauga faina, se mai calesc cateva minute, dupa care se pune bulionul. Se stinge cu un litru de apa calda si se mai lasa sa dea in fiert. Se rastoarna apoi peste carne sau invers si se fierb impreuna pana carnea este gata. Intre timp se curata telina, se spala si se taie in rondele groase, dupa care se taie in sferturi si se prajesc in restul de untura.

    Telina prajita se adauga la carnea cu sos, apoi se adauga vin, zeama de lamaie, piper, sare si se lasa sa mai fiarba zece minute.

    SFAT

    La servit se presara cu patrunjel verde, taiat marunt.

    BAUTURA: Chardonnay

    ANTRICOT DE VITA CU LEGUME SI SMANTANA
    INGREDIENTE:
  • 900 gr antricot
  • 100 gr untura
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr fasole verde
  • 100 gr mazare
  • 500 gr cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • 200 gr smantana
  • faina
  • 300 gr de bulion
  • Antricotul se taie in bucati care se bat, se sareaza, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu untura. Dupa ce s-au prajit, antricoatele se scot, iar in untura ramasa se calesc ceapa taiata marunt, bulionul si putina apa.

    Se lasa sa fiarba impreuna timp de zece minute, iar carnea se inabusa in sosul cu ceapa si se serveste cu legume, fierte fiecare separat.

    SFAT

    Deasupra legumelor se presara patrunjel verde taiat marunt si apoi se toarna smantana.

    BAUTURA:

    Cabernet Sauvignon

    MIEL CU SPANAC
    INGREDIENTE:
  • un kg carne de miel
  • 100 gr untura
  • 60 gr faina
  • 150 gr ceapa
  • 50 gr bulion
  • 1,5 kg spanac
  • piper
  • sare
  • zeama sau sare de lamaie
  • Carnea, taiata bucati, se prajeste in untura incinsa cat sa se rumeneasca putin. Apoi se scoate, se pune in alta cratita, iar in untura ramasa se caleste ceapa taiata foarte marunt, se adauga faina, bulionul, se stinge cu apa calda si se rastoarna peste carne.

    Se fierbe inabusit pana ce carnea este gata, dupa care se adauga spanacul pregatit astfel: se curata spanacul de cotoare si de frunzele ingalbenite, se spala in mai multe ape, se opareste si, dupa ce s-a racit, se taie in bucati si se adauga carnea prajita.

    Se mai lasa sa fiarba impreuna 10 minute, timp in care se potriveste de sare si se adauga zeama sau sare de lamaie.

    SFAT

    Se serveste cu smantana.

    BAUTURA:

    Vin rosu de buturuga

    CLATITE CU SUNCA SI CIUPERCI
    INGREDIENTE:

    CLATITE
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 litri lapte

    UMPLUTURA
  • 150 gr sunca
  • 300 gr ciuperci
  • 200 gr ceapa
  • 100 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 50 gr cascaval
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Intr-un castron se amesteca ouale, faina, subtiindu-se cu lapte caldut, pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se pune la infierbantat o tigaie cu putin ulei, se toarna deasupra cam 50-60 gr de coca, pentru a se intinde pe toata suprafata tigaii. Dupa ce s-a rumenit pe o parte se intoarce foaia pe partea cealalta.

    Se curata ciupercile, se taie in felii si se calesc in ulei impreuna cu ceapa taiata foarte marunt. Cand zeama lasata de ciuperci a scazut, se adauga sare, piper si smantana amestecata cu faina.

    Sunca se taie si se adauga peste ciuperci. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite, care se ruleaza, se pun intr-o tava unsa, se presara cu cascaval ras si se introduc in cuptor, pana se rumenesc.

    SFAT

    Clatitele se pot umple si cu carne sau dulceata, dupa preferinta.

    BAUTURA:

    Babeasca Neagra

    IEPURE DE CASA CU SOS ALB
    INGREDIENTE:
  • un kg carne de iepure
  • 60 gr unt
  • 60 ml ulei
  • 50 gr faina
  • boabe de piper
  • sare
  • zeama de lamaie
  • Se taie carnea in bucati si se pune la prajit in ulei incins. Dupa ce carnea s-a rumenit pe toate partile, se stinge cu apa calda, se adauga piper si sare si se lasa sa fiarba pana este gata.

    Intre timp se pune untul la incalzit, se presara cu faina, se caleste cateva minute pe foc domol, dupa care se stinge cu apa, atat cat sa ramana sosul gros ca o smantana. Se rastoarna peste carne si se da totul in fiert 2-3 minute.

    Se potriveste la gust de sare si se adauga zeama de lamaie.

    SFAT

    Se serveste cu gogosari, iar deasupra se presara patrunjel taiat marunt.

    BAUTURA:

    Pinot Gris

    INGREDIENTE:
  • un kg carne
  • 100 gr untura sau ulei
  • 200 gr ceapa
  • doua teline
  • un morcov
  • o capatana de usturoi
  • 50 gr bulion
  • 50 gr faina
  • piper
  • otet
  • sare
  • Carnea curatata de pielite se taie in bucati care se prajesc in untura pana se rumenesc, dupa care se scot intr-un alt vas. In untura ramasa se calesc faina, ceapa, morcovul si telina, taiate in felii subtiri.

    Dupa ce s-au rumenit, se adauga bulionul, se stinge cu apa calduta, se lasa sa fiarba 15-20 minute, dupa care se strecoara sosul peste carnea prajita si se da din nou la fiert.

    Cand carnea este gata, se adauga usturoi pisat, otet, sare si piper dupa gust. Se mai dau intr-un clocot, dupa care se poate servi.

    SFAT

    Ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde.

    BAUTURA:

    Feteasca Neagra

    SUPA TARANEASCA DE COVASNA
    INGREDIENTE:
  • un kg oase de porc sau de vita
  • 500 gr cartofi
  • doua cepe
  • 100 gr telina
  • doi morcovi
  • doi ardei grasi
  • 200 gr fidea
  • 200 gr smantana
  • 50 ml ulei
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Oasele se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se spala si se curata legumele si zarzavaturile, apoi se toaca marunt.Telina si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si dupa ce da in clocot se adauga cartofii.

    Intr-o tigaie, se infierbanta uleiul, se calesc putin ceapa si ardeiul, dupa care se sting cu putina apa, lasandu-se zece minute sa fiarba inabusit. Cand s-au fiert cartofii se adauga supa de oase, ceapa, ardeiul si fideaua, dupa care se drege cu smantana.

    SFAT

    Cand se ia de pe foc se presara patrunjelul tocat fin.

    BAUTURA:

    Palinca

    CIORBA DE FASOLE ALBA CU AFUMATURI
    INGREDIENTE:
  • 300 gr fasole alba
  • doi morcovi
  • o radacina de albitura
  • o ceapa
  • usturoi
  • 100 gr fidea
  • 4 rosii
  • 50 ml otet
  • 350 gr carnati afumati
  • 100 gr costita afumata
  • cimbru
  • Se fierbe fasolea in trei, patru ape, in ultima punandu-se si sare. Se adauga morcovii si albitura rase, ceapa tocata, mujdeiul, cimbrul si rosiile pasate. Dupa ce au dat in fiert se pune fideaua. Costita se taie, se caleste, se adauga carnatii feliati, care apoi se pun la ciorba. Se acreste ciorba cu otet si se sareaza dupa gust.

    SFAT

    Se poate servi cu smantana.

    BAUTURA:

    Tuica

    PREPARATE DIN PESTE

    SUPA-CREMA DE STIUCA
    INGREDIENTE:
  • 400 gr stiuca
  • 3 morcovi
  • doua radacini albitura
  • o ceapa
  • o lamaie
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • Se curata morcovii si se spala, albitura si ceapa se toaca marunt, apoi se pun toate la fiert intr-o oala cu apa clocotita si sare. Se curata pestele, se spala cu grija, apoi se adauga in oala la fiert. Se lasa un sfert de ora, apoi se scoate, se curata de piele si de oase si se da prin masina de tocat. Se scot zarzavaturile din oala, iar supa se strecoara peste tocatura de peste. Se pune din nou la fiert timp de 5 minute, dupa care poate fi servita.

    SFAT

    Se acreste supa cu zeama de lamaie si se serveste cu patrunjel tocat.

    BAUTURA:

    Pinot Gris

    TARTA CU PESTE
    INGREDIENTE:
  • 400 gr peste alb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu smantana
  • 150 gr faina
  • doua lingurite amidon
  • 150 gr unt
  • o lingura cu otet aromat
  • o lingura cu zahar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • praz
  • Se prepara un aluat din faina, amidon, sare, zahar si unt. Se amesteca bine si se adauga un galbenus, otet si putina apa. Aluatul rezultat se pune intr-o forma de tarta, unsa cu unt si se da 10 minute la cuptor.

    Se bat separat ouale cu smantana si cimbrul si se toarna peste tarta. Deasupra se asaza felii subtiri de peste presarate cu sare, piper si praz.

    SFAT

    Se poate servi cu maioneza sau ketchup.

    BAUTURA:

    Sauvignon Blanc

    BUDINCA DE PESTE
    INGREDIENTE:
  • un kg peste oceanic
  • 4 felii de paine alba
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • o ceapa
  • 200 gr cascaval ras
  • 50 gr pesmet
  • 75 gr unt
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar
  • Dupa ce pestele crud a fost curatat de piele si de oase, se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine muiat in lapte si stors si cu ceapa curatata si taiata in bucati. Se amesteca tocatura obtinuta cu oua, verdeata tocata, sare, piper si cascaval ras.

    Se unge o cratita cu unt si se tapeteaza cu pesmet si se asaza in ea compozitia obtinuta, iar deasupra se adauga untul si smantana. Se lasa la cuptor 30 de minute, dupa care se scoate si se poate taia.

    SFAT

    Se serveste calda, cu cascaval ras deasupra.

    BAUTURA:

    Francusa

    CRAP EVREIESC
    INGREDIENTE:
  • un kg crap
  • 5 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • o lingura cu hrean ras
  • sare
  • piper
  • Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala, se zvanta, se sareaza si se lasa sa stea cu sare cateva minute. Dupa care se pipereaza si se taie in 6 bucati.

    Separat, se pun la fiert cepele curatate si taiate pe jumatate, alaturi de usturoi. Cand acestea sunt fierte, se adauga bucatile de peste, sare si piper. Se scoate pestele fiert pe o farfurie si se toarna deasupra zeama in care a fiert, strecurata in prealabil. Se da la frigider, unde se lasa cel putin 12 ore.

    SFAT

    Se garniseste cu felii de lamaie si hrean ras.

    BAUTURA:

    Feteasca Regala

    OUA UMPLUTE CU ICRE
    INGREDIENTE:
  • 6 oua
  • 150 gr icre
  • 100 gr maioneza
  • 50 gr masline verzi
  • doi cartofi fierti
  • o telina fiarta
  • un mar
  • o para
  • ceapa verde
  • mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet
  • Se fierb ouale tari, timp de 10 minute, se cojesc, se taie in doua, se scot galbenusurile si se umplu cu icre.

    Se face o salata ruseasca din cartofii fierti, taiati rondele, telina taiata fasiute, marul si para rase, ceapa verde tocata marunt, mustarul, sarea, piperul, uleiul si otetul. Se asaza salata pe un platou, se amesteca si cu maioneza, iar deasupra se pun jumatatile de ou umplute cu icre.

    SFAT

    Se decoreaza totul cu masline si se serveste rece.

    BAUTURA:

    Pinot Gris

    SALATA DE HERINGI À LA VARSOVIA
    INGREDIENTE:
  • 600 gr heringi
  • 300 gr ceapa
  • 300 gr cartofi
  • 300 gr castraveti murati
  • 50 gr masline
  • 250 gr maioneza
  • doua oua fierte tari
  • un mar
  • piper
  • Se curata heringii de piele si de oase si se taie in bucatele. Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie rondele.

    Se asaza toate intr-un castron de salata, incepand cu cartofii, apoi ceapa, castravetii murati, maslinele, marul ras si bucatile de peste. Se amesteca totul cu maioneza si se da la rece.

    SFAT

    Se garniseste cu felii de oua.

    BAUTURA:

    Feteasca Alba

    SCOICI CU OREZ
    INGREDIENTE:
  • 40 de scoici
  • 3 cepe
  • 200 gr orez
  • o capatana usturoi
  • o lamaie
  • patrunjel verde
  • un fir cimbru
  • 100 gr unt
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • sare
  • piper boabe
  • 100 ml vermut alb
  • Se spala foarte bine scoicile si se lasa cateva minute sa stea cu putina sare. Intre timp se pun intr-o cratita jumatate de litru de apa, o ceapa crestata, o parte din patrunjel, usturoiul curatat, sare si piper boabe. Dupa ce toate acestea au fost amestecate in apa, se adauga si un pahar de vermut alb. Se fierbe totul circa 20 de minute.

    Se fierbe separat orezul si se amesteca cu doua cepe taiate marunt si calite apoi in unt si cu pasta de tomate. Se scot scoicile din zeama in care au fiert, se stropesc cu suc de lamaie si se asaza pe pilaf.

    SFAT

    Se garniseste totul cu patrunjel verde.

    BAUTURA:

    Bere

    SUFLEU DE SCOICI
    INGREDIENTE:
  • 25 de scoici fierte
  • 100 gr faina
  • 150 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 200 gr cascaval ras
  • 4 oua
  • 50 gr pesmet
  • sare
  • piper
  • Se prepara un sos alb din 100 gr de unt, 100 gr faina, lapte, sare si piper, la care se adauga 150 gr de cascaval ras, 4 galbenusuri si 4 albusuri batute spuma. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, peste care se adauga scoicile. Peste stratul de scoici se adauga si sosul care a mai ramas, restul de cascaval ras si bucatele de unt. Se lasa o jumatate de ora la cuptor la foc potrivit.

    SFAT

    Se serveste fierbinte.

    BAUTURA:

    Pinot Gris

    PREPARATE DIN LEGUME

    PASTA DE CARTOFI CU MASLINE
    INGREDIENTE:
  • 600-800 gr cartofi
  • 200 gr masline
  • 100 ml ulei
  • 3 oua fierte tari
  • o lamaie
  • o ceapa de apa
  • sare
  • piper
  • Cartofii se fierb cu cateva ore inainte, dupa care se trec prin sita sau se rad pe razatoare. Se pun intr-un castron, se adauga maslinele tocate foarte marunt, ouale fierte si ceapa. Se amesteca totul turnand cate putin ulei.

    Se potriveste de sare, piper, zeama de lamaie si se asaza pe un platou, decorandu-se pe deasupra cu jumatati de masline si cu felioare de oua fierte tari.

    SFAT

    Se consuma in ziua prepararii.

    BAUTURA:

    Francusa

    GHIVECI DE CARTOFI
    INGREDIENTE:
  • 500 gr cartofi
  • 200 gr morcovi
  • 300 gr ceapa
  • o telina
  • trei ardei grasi
  • 150 ml ulei
  • doua legaturi de verdeata
  • 50 gr bulion
  • boia
  • piper boabe
  • sare
  • Legumele se curata, se taie in bucati si apoi se calesc pe rand in jumatate din ulei. Separat, in restul de ulei se caleste usor ceapa taiata marunt, se adauga bulionul, boiaua si se stinge cu apa calduta.

    Se adauga apoi piperul boabe si se potriveste de sare. Se lasa sa dea in fiert, apoi se introduce vasul cu ghiveci in cuptor, pana ce se inmoaie zarzavatul si se rumeneste pe deasupra. Se lasa apoi ghiveciul la foc mic sa scada zeama.

    SFAT

    Se serveste cald sau rece, presarandu-se verdeata taiata foarte marunt.

    BAUTURA:

    Vin alb de buturuga

    TOCANITA DE CIUPERCI
    INGREDIENTE:
  • un kg ciuperci
  • 200 gr ceapa
  • 150 ml ulei
  • 50 gr bulion
  • 3 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 30 gr usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o lingurita cu faina
  • Ciupercile se curata, se spala, se taie in bucati mici si se calesc cu o parte din ulei. Separat, in restul de ulei infierbantat, se prajeste ceapa, se adauga faina si impreuna se mai prajesc pana incep sa capete culoarea aurie.

    Se adauga bulionul de rosii, usturoiul tocat marunt, ardeii grasi taiati subtire, foaia de dafin, sarea, piperul, se stinge cu apa cat este necesar si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi ciupercile, rosiile curatate de pielite si se lasa sa fiarba.

    SFAT

    Se serveste cu gogosari acri.

    BAUTURA:

    Tuica

    MANCARE DE MORCOVI
    INGREDIENTE:
  • 800 gr morcovi
  • 100 ml ulei
  • 50 gr faina
  • 30 gr zahar
  • sare
  • o legatura de patrunjel verde
  • Morcovii sau carotele se curata, se spala si se taie dupa plac, in felii rotunde sau in cuburi mici. Se calesc pe rand in uleiul infierbantat, se scot in alt vas, iar in uleiul ramas se pune zaharul, faina si se amesteca pana incepe sa se caramelizeze. Apoi se stinge cu un pahar de apa si se amesteca pe foc pana se dizolva sosul, dupa care se rastoarna peste morcovi.

    Se potriveste de sare, se adauga patrunjelul verde taiat marunt si se mai lasa sa fiarba lent pana ce morcovii sunt gata.

    SFAT

    Se serveste cu castraveti acri.

    BAUTURA:

    Tuica

    SNITEL DE CARTOFI CU LEGUME
    INGREDIENTE:
  • 600 gr cartofi
  • 100 gr ceapa
  • 300 gr legume (rosii, castraveti, pastai verzi, morcovi)
  • 4 oua
  • o legatura de verdeata
  • 100 gr faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • Se fierb cartofii in coaja, se curata, procedandu-se in acelasi mod si cu celelalte legume. Cartofii se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga doua oua, ceapa, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca toate.

    Se imparte apoi in bucati, dandu-li-se forma plata si ovala, de snitele. Acestea se tavalesc in faina, se trec prin ou batut si prin pesmet, dupa care se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

    SFAT

    Se servesc cu salata sau cu muraturi.

    BAUTURA:

    Tuica

    SOTE DE CIUPERCI
    INGREDIENTE:
  • 800 gr ciuperci
  • 100 ml ulei sau unt
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • zeama de lamaie
  • 300 gr ceapa
  • un pahar cu vin
  • Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in felii subtiri, atat palarioarele, cat si piciorusele. Intr-un vas se pune unt sau ulei in care se caleste ceapa curatata si taiata marunt, dupa care se introduc ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama lasata de ele.

    Se pipereaza si se sareaza dupa gust, se mai adauga patrunjel verde taiat marunt, zeama de lamaie si un pahar cu vin.

    SFAT

    Se servesc ca garnitura la diferite preparate de legume sau la oua.

    BAUTURA:

    Tuica

    BORS DE SALATA VERDE CU OMLETA
    INGREDIENTE:
  • 600-800 gr salata verde proaspata
  • doi litri de bors
  • 200 gr ceapa verde si usturoi
  • 4 oua
  • 100 gr unt sau ulei
  • 100 gr smantana
  • sare
  • 50 gr orez
  • patrunjel
  • marar
  • leustean
  • Se curata ceapa verde, usturoiul, salata si se spala bine. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Apoi se adauga salata scursa bine de apa si taiata in suvite, calindu-se impreuna inabusit. Se stinge cu 2-3 l de apa fierbinte.

    Se adauga apoi orezul, sarea si se fierb toate, dupa care se adauga borsul de tarate si verdeata, luandu-se vasul de pe foc. Se drege borsul cu doua galbenusuri si cu smantana.

    Borsul se serveste cu omleta preparata intre timp din cele doua albusuri ramase dupa ce cu galbenusurile s-a dres borsul. Omleta se taie in patratele si se introduce in bors sau, dupa preferinta, se imparte in farfurii adanci peste care se toarna borsul.

    SFAT

    Se serveste cu smantana.

    BAUTURA:

    Rachiu alb

    SUPA CU GALUSTE DIN PAINE
    INGREDIENTE:
  • 200 gr paine
  • o ceapa
  • usturoi
  • 20 gr margarina
  • doua oua
  • doi morcovi
  • o radacina de albitura
  • 100 gr telina
  • doi cartofi
  • o legatura de marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Painea se taie in felii, dupa care se pune la inmuiat in apa rece. Dupa o jumatate de ora, se scoate, se stoarce si se piseaza. Ceapa se toaca marunt. Usturoiul se piseaza, apoi se caleste impreuna cu ceapa in margarina incinsa. Se iau de pe foc inainte de a se rumeni prea tare, se scurg si se amesteca bine cu painea, dupa care se adauga ouale batute, sarea, piperul si putina verdeata tocata.

    Cartofii, morcovii, albitura si telina se taie in cubulete si se fierb in apa cu sare. Cand s-au fiert legumele, se ia cate o lingura din compozitie si se adauga in oala. Se lasa galustele la fiert un sfert de ora.

    SFAT

    Deasupra se presara verdeata tocata.

    BAUTURA:

    Rachiu alb

    PREPARATE DULCI

    PRICOMIGDALE AROMATE
    INGREDIENTE:
  • o ceasca zahar pudra
  • un ou
  • doua cesti migdale macinate
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara pisata
  • doua lingurite zahar pudra
  • Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framanta, pana ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte.

    Intre timp, se incinge bine cuptorul. Se scoate aluatul din castron si se formeaza un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face o sfera, care apoi se apasa bine, formandu-se cercuri. Se asaza pe o tava unsa, lasand spatiu suficient intre ele ca sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 20 de minute pana ce se rumenesc. Cand sunt coapte, se scot din tava si se lasa sa se raceasca.

    SFAT

    Se pot uni doua cate doua cu crema de ciocolata sau gem.

    BAUTURA:

    Tamaioasa Romaneasca

    FURSECURI CU MIGDALE
    ×