x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete românești. Tochitura moldovenească a Niculinei Măric

Rețete românești. Tochitura moldovenească a Niculinei Măric

19 Apr 2017   •   23:35
Rețete românești. Tochitura moldovenească a Niculinei Măric

Tochitura moldoveneasca! Reteta aceasta este atat de populara pe plaiurile moldovenesti, incat nu exista gospodina care sa nu stie sa o pregateasca. Secretul este sa se foloseasca si ceva afumatura pentru un gust mai dichisit. intre ingrediente se afla 500 g carne de porc, 250 g carnati afumati, 250 g ficat de porc si doi rinichi de porc potriviti ca marime.

Inainte de a va zice cum se pregatește, sa o amintim aici pe gospodina de la care am aflat reteta. Și asta pentru ca mi-e tare draga dumneaei și nu obosesc sa o tot pomenesc, ori de cate ori mi se ofera prilejul. Acesta doamna minunata este Niculina Maric, soata pictorului naiv Ioan Maric, cel despre care nu obosesc sa spun ca este un Chagall al artei naive romanesti. De aproape o jumatate de secol ii este alaturi și, daca pictorul adora bucatele domniei sale și nimic nu are a-i reprosa, atunci inseamna ca tare gustoase trebuie sa fie. De-aceea, zic, se cuvine sa avem incredere și sa urmam intocmai indicatiile pentru aceasta...

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Tochitura moldoveneasca a Niculinei Maric

Mai intai se curata si se spala toata carnea, iar rinichii..........................

Citeste mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×
Subiecte în articol: tochitura