x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Revine sărbătoarea papilelor gustative

0
Autor: Carmen Dragan 01 Oct 2009 - 00:00
Revine sărbătoarea papilelor gustative
Vezi galeria foto

Parcul Unirii. Stop. 1-4 octombrie. Stop. Cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival. Stop. O sărbătoare gastronomică în oraşul lui Bucur, de care ne bucurăm de ceva vreme. Aşa că nu rataţi întâlnirea cu 100 de feluri de mâncare, de la cele tradiţionale la cele exotice, produsele alimentare tradiţionale şi ecologice.



Nu vor lipsi nici bunătăţi din Franţa, Ungaria, Italia şi Republica Moldova. Ca şi la ediţiile trecute, recordurile nu se vor lăsa aşteptate: cea mai lungă pizza din lume (peste 500 de metri) şi cea mai mare ciorbă de burtă din lume, care va avea peste 1.000 de litri. Pe parcursul întregului eveniment vor avea loc demonstraţii culinare interactive şi degustări. Maeştri bucătari Horia Vârlan, Jerome Duport şi mulţi alţii nu vor evita să împărtăşească celor prezenţi secretele lor culinare, iar cei interesaţi de bucătăria fără foc au ocazia să afle reţete gustoase.

Surprizele nu se opresc aici: concursuri cu publicul, tombolă cu premii, concerte de muzică bună vor însoţi permanent festivalul.

REŢETE DE ATUNCI ŞI DE ACUM
Jurnalul de bucătărie a însoţit Festivalul la toate cele trei ediţii, prin trei workshopuri. La prima ediţie, tema a fost "Există sau nu bucătărie tradiţională românească", la cea de-a doua: "550 de ani de gastronomie pe malurile Dâmboviţei - de la bulzul lui Bucur la burgerul lui Bill", iar la ediţia aceasta seminarul va continua pe ideea "Bucătăria românească ieri şi azi". Specialiştii vor explica dacă reţetele de altădată, atât de hrănitoare şi savuroase, sunt potrivite modului de viaţă actual.

EDIŢII DE SUCCES
Prima ediţie a Bucharest Food Festival s-a desfăşurat în perioada 16-19 octombrie 2008 în Parcul Unirii. Peste 25 de restaurante cu specific românesc, italian, unguresc, indian, german, franţuzesc, chinezesc, grecesc, spaniol, japonez, brazilian şi argentinian au propus vizitatorilor meniurile lor. Au fost amenajate o scenă pentru programe artistice şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Dintre recorduri, îmi amintesc de cel mai lung tort (50 de metri), din care ne-am înfruptat cu toţii. S-au organizat şi concursuri pentru ospătari şi bucătari, dar şi pentru presă şi public. Toată lumea a fost mulţumită şi entuziasmată de acest gen de festival ce se organizează în mai multe ţări de peste 30 de ani. Seminarul nostru, al Jurnalului de bucătărie, i-a avut ca invitaţi pe actriţa Adriana Trandafir, scriitoarea Maria Cristea-Şoimu şi mulţi alţii. Ne-au fost alături şi prietenii de la ANTREC România, împreună cu preşedinta Cristina Partal. Ei au adus bucate tradiţionale româneşti pe care le-au împărţit publicului.

BUCURIA GUSTULUI
Îmi amintesc şi acum cu plăcere de cea de-a doua ediţie a Bucharest Food Festival, care s-a desfăşurat la Băneasa Shopping City în zilele de 21-24 mai 2009. Jurnalul de bucătărie i-a avut atunci ca invitaţi la workshop pe cei mai talentaţi bucătari ai momentului: Horia Vîrlan, Silvian Scornea, component al echipei olimpice de bucătari, Radu Gerheş, dar şi Bogdan Gîlculescu, de la Casa Cristina din Câmpulung Muscel. În fiecare zi, cât a durat festivalul, Jurnalul de bucătărie a propus celor prezenţi o călătorie imaginară, dar încântătoare pentru papilele gustative, prin patru epoci pe care le-a traversat Bucureştiul. Bucătarii au realizat preparate specifice fiecărui moment, care au putut fi savurate de cei prezenţi.

Dintre recorduri, la ediţia a doua, de neuitat a fost uriaşa fasole cu ciolan. Vă amintim şi ingredientele: 300 kg de fasole, 250 kg de ciolan afumat, 80 kg de morcov, 80 kg de ţelină, 50 kg ardei gras, 100 kg de ceapă, 35 kg de bulion, 100 legături de mărar, 4 kg de sare, foi de dafin, 30 kg de roşii şi cimbru. Un alt record a fost borşul de peşte de 1.500 de litri, pentru care au fost necesare 350-400 kg de somn şi crap românesc, 500 l de borş, câte 80 kg de morcov, ţelină, 50 kg de ardei gras, 100 kg de ceapă, 25 kg de orez, 200 de ouă, 200 legături de leuştean şi 5 kg de sare.

Aşteptăm cu nerăbdare surprizele culinare, şi nu numai, pe care ni le oferă cea de-a treia ediţie. Vom fi acolo!
Citeşte mai multe despre:   bucatarie de festival

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Rețeta pentru chifteluțe suedeze de la Ikea

Rețeta pentru chifteluțe suedeze de la Ikea
Ambasada Suediei la București dezvăluie rețeta pentru chifteluțele suedeze de la Ikea. "Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea ? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te aju...

Din 30 martie, Observatorul Antenei 1 va avea şi rubricã de sport

Din 30 martie, Observatorul Antenei 1 va avea şi rubricã de sport
Galerie Foto Începând de luni, 30 martie, Observatorul de la ora 19.00 va avea și o rubrică de sport. Echipa se consolidează cu nume importante din jurnalismul sportiv pentru a le aduce telespectatorilor Antenei 1 informații de...

Peste 2.6 milioane de Euro s-au strâns în cadrul teledonului Români Împreunã, organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape şi suma nu se opreşte aici

Peste 2.6 milioane de Euro s-au strâns în cadrul teledonului Români Împreunã, organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape şi suma nu se opreşte aici
Galerie Foto Zi încãrcatã de emoţie ieri în platoul Antena Group, de unde a fost transmis în direct, simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, vreme de 6 ore, teledonul Români...

Lecție de solidaritate la Antena 3: Teledonul care a mobilizat și a unit românii

Lecție de solidaritate la Antena 3: Teledonul care a mobilizat și a unit românii
Galerie Foto Vedete, proprietari de mari afaceri, dar și foarte mulți oameni obișnuiți, care au simțit că au posibilitatea să doneze bani pentru a ajuta dotarea sistemului sanitar din România, au contribuit la strângerea,...

Mâine, de la ora 13:00, Zeci de vedete vor participa duminicã la teledonul organizat de Antena Group, Români Împreunã

Mâine, de la ora 13:00, Zeci de vedete vor participa duminicã la teledonul organizat de Antena Group, Români Împreunã
Zeci de vedete s-au alãturat teledonului Români Împreunã, organizat de Antena Group şi Fundaţia Mereu Aproape în aceastã duminicã, de la ora 13:00. Difuzat simultan pe cinci canale tv, evenimentul îşi propune...

Delfinariul din Constanța transmite online reprezentațiile delfinilor NI-NI și CHAN-CHAN

Delfinariul din Constanța transmite online reprezentațiile delfinilor NI-NI și CHAN-CHAN
 Delfinariul din Constanța s-a adaptat la criza coronavirus și transmite gratuit, în acest weekend, reprezentațiile delfinilor pe internet. Astfel, delfinii NI-NI și CHAN-CHAN vor putea fi urmăriți,...

(P) Recomandarea săptămânii: Ohvăz cu lapte de migdale – sau cum să ne menținem sănătoși

(P) Recomandarea săptămânii: Ohvăz cu lapte de migdale – sau cum să ne menținem sănătoși
Galerie Foto Cum vom ieși din perioada de izolare este întrebarea de pe buzele tuturor, în această perioadă. Sedentarismul, combinat cu stresul și cu o eventuală bulimie ar fi combinația cea mai nocivă, dar există și alte...

Publicațiile Flacăra și Alias Publishing suspendă aparițiile

Publicațiile Flacăra și Alias Publishing suspendă aparițiile
Publicațiile Flacăra și Alias Publishing suspendă apariția tuturor titlurilor pe o perioadă de timp nedeterminată.   „Ca urmare a situației actuale suntem nevoiți să vă informăm în mod oficial...

Duminicã, 29 martie, de la ora 13:00, Antena Group organizeazã teledonul Români Împreunã pentru a susţine lupta medicilor împotriva Covid-19

Duminicã, 29 martie, de la ora 13:00, Antena Group organizeazã teledonul Români Împreunã pentru a susţine lupta medicilor împotriva Covid-19
Galerie Foto Duminicã, de la ora 13:00, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3  vor transmite în premierã în România, pe cinci canale tv simultan un teledon complet tehnologizat. Români Împreuna îşi...

Tatăl premierului britanic Boris Johnson: Dacă trebuie să merg la cârciumă, voi merge la cârciumă

Tatăl premierului britanic Boris Johnson: Dacă trebuie să merg la cârciumă, voi merge la cârciumă
Tatăl premierului britanic Boris Johnson contestă hotărârile luate de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În plus, acesta dorește să depună cerere pentru a obține cetățenie...

BRAT cere sprijin din partea autorităţilor pentru editorii legitimi de presă, în contextul COVID-19

BRAT cere sprijin din partea autorităţilor pentru editorii legitimi de presă, în contextul COVID-19
BRAT, asociaţia profesională a industriei de media ce reprezintă peste 75 de editori de presă scrisă şi online din România, care împreună editează peste 350 de site-uri, ziare şi reviste, a transmis...

Pandemia cu coronavirus schimbă obiceiurile chinezilor de servire a mesei

Pandemia cu coronavirus schimbă obiceiurile chinezilor de servire a mesei
Pandemia cu coronavirus a început să schimbe obiceiurile chinezilor de servire a mesei. Autoritățile municipale din Beijing au solicitat public renunțarea la transferarea mâncării din platourile comune,...
Serviciul de email marketing furnizat de