x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Revine sărbătoarea papilelor gustative

0
Autor: Carmen Dragan 01 Oct 2009 - 00:00
Revine sărbătoarea papilelor gustative
Vezi galeria foto

Parcul Unirii. Stop. 1-4 octombrie. Stop. Cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival. Stop. O sărbătoare gastronomică în oraşul lui Bucur, de care ne bucurăm de ceva vreme. Aşa că nu rataţi întâlnirea cu 100 de feluri de mâncare, de la cele tradiţionale la cele exotice, produsele alimentare tradiţionale şi ecologice.



Nu vor lipsi nici bunătăţi din Franţa, Ungaria, Italia şi Republica Moldova. Ca şi la ediţiile trecute, recordurile nu se vor lăsa aşteptate: cea mai lungă pizza din lume (peste 500 de metri) şi cea mai mare ciorbă de burtă din lume, care va avea peste 1.000 de litri. Pe parcursul întregului eveniment vor avea loc demonstraţii culinare interactive şi degustări. Maeştri bucătari Horia Vârlan, Jerome Duport şi mulţi alţii nu vor evita să împărtăşească celor prezenţi secretele lor culinare, iar cei interesaţi de bucătăria fără foc au ocazia să afle reţete gustoase.

Surprizele nu se opresc aici: concursuri cu publicul, tombolă cu premii, concerte de muzică bună vor însoţi permanent festivalul.

REŢETE DE ATUNCI ŞI DE ACUM
Jurnalul de bucătărie a însoţit Festivalul la toate cele trei ediţii, prin trei workshopuri. La prima ediţie, tema a fost "Există sau nu bucătărie tradiţională românească", la cea de-a doua: "550 de ani de gastronomie pe malurile Dâmboviţei - de la bulzul lui Bucur la burgerul lui Bill", iar la ediţia aceasta seminarul va continua pe ideea "Bucătăria românească ieri şi azi". Specialiştii vor explica dacă reţetele de altădată, atât de hrănitoare şi savuroase, sunt potrivite modului de viaţă actual.

EDIŢII DE SUCCES
Prima ediţie a Bucharest Food Festival s-a desfăşurat în perioada 16-19 octombrie 2008 în Parcul Unirii. Peste 25 de restaurante cu specific românesc, italian, unguresc, indian, german, franţuzesc, chinezesc, grecesc, spaniol, japonez, brazilian şi argentinian au propus vizitatorilor meniurile lor. Au fost amenajate o scenă pentru programe artistice şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Dintre recorduri, îmi amintesc de cel mai lung tort (50 de metri), din care ne-am înfruptat cu toţii. S-au organizat şi concursuri pentru ospătari şi bucătari, dar şi pentru presă şi public. Toată lumea a fost mulţumită şi entuziasmată de acest gen de festival ce se organizează în mai multe ţări de peste 30 de ani. Seminarul nostru, al Jurnalului de bucătărie, i-a avut ca invitaţi pe actriţa Adriana Trandafir, scriitoarea Maria Cristea-Şoimu şi mulţi alţii. Ne-au fost alături şi prietenii de la ANTREC România, împreună cu preşedinta Cristina Partal. Ei au adus bucate tradiţionale româneşti pe care le-au împărţit publicului.

BUCURIA GUSTULUI
Îmi amintesc şi acum cu plăcere de cea de-a doua ediţie a Bucharest Food Festival, care s-a desfăşurat la Băneasa Shopping City în zilele de 21-24 mai 2009. Jurnalul de bucătărie i-a avut atunci ca invitaţi la workshop pe cei mai talentaţi bucătari ai momentului: Horia Vîrlan, Silvian Scornea, component al echipei olimpice de bucătari, Radu Gerheş, dar şi Bogdan Gîlculescu, de la Casa Cristina din Câmpulung Muscel. În fiecare zi, cât a durat festivalul, Jurnalul de bucătărie a propus celor prezenţi o călătorie imaginară, dar încântătoare pentru papilele gustative, prin patru epoci pe care le-a traversat Bucureştiul. Bucătarii au realizat preparate specifice fiecărui moment, care au putut fi savurate de cei prezenţi.

Dintre recorduri, la ediţia a doua, de neuitat a fost uriaşa fasole cu ciolan. Vă amintim şi ingredientele: 300 kg de fasole, 250 kg de ciolan afumat, 80 kg de morcov, 80 kg de ţelină, 50 kg ardei gras, 100 kg de ceapă, 35 kg de bulion, 100 legături de mărar, 4 kg de sare, foi de dafin, 30 kg de roşii şi cimbru. Un alt record a fost borşul de peşte de 1.500 de litri, pentru care au fost necesare 350-400 kg de somn şi crap românesc, 500 l de borş, câte 80 kg de morcov, ţelină, 50 kg de ardei gras, 100 kg de ceapă, 25 kg de orez, 200 de ouă, 200 legături de leuştean şi 5 kg de sare.

Aşteptăm cu nerăbdare surprizele culinare, şi nu numai, pe care ni le oferă cea de-a treia ediţie. Vom fi acolo!
Citeşte mai multe despre:   bucatarie de festival

 



Mai multe titluri din categorie

Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso

Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso
Arta este un mod exceptional de exprimare si un mijloc prin care iubitorii de frumos isi pot incanta privirea cu lucrari inedite. Unele dintre aceste lucrari, asa cum sunt si cele din expozitia de string art fluorescent...

Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”

Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”
Galerie Foto Marți, 4 mai, Chefi la cuțite a fost lider detașat de piață cu peste 1,9 milioane de români, ce au privit emisiunea în minutul de maximă audiență de la 22.00. Telespectatorii Antena 1 au avut parte de o nouă...

Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal

Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal
Cunoscut drept un apropiat al „băieților duri” aflați la conducerea Planetei, vedeta filmelor de acțiune de la Hollywood, Steven Seagal, i-a făcut o vizită președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, căruia i-...

Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”

Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”
Galerie Foto În cel de-al zecelea sezon iUmor, diseară, de la 20.30, la Antena 1, ediția specială de roast se anunță legendară, iar invitații nu pot fi decât cu totul neașteptați! Ecaterina Andronescu nu a vrut să vină...

Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor

Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor
Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor, după șase luni în care acestea au fost complet închise, scrie AFP. Pandemia de coronavirus a dat o puternică lovitură economiei Greciei, prin afe...

Comisia Europeană vrea să relaxeze condițiile de călătorie pentru cetățenii non UE

Comisia Europeană vrea să relaxeze condițiile de călătorie pentru cetățenii non UE
Comisia Europeană recomandă statelor UE să permită accesul străinilor vaccinați anti COVID-19 din țările extracomunitare fără restricţii suplimentare, scrie Reuters. "Comisia propune să se...

Chefii își aleg bucătarii și află culorile tunicilor în care vor lupta: ”Asta da surpriză”

Chefii își aleg bucătarii și află culorile tunicilor în care vor lupta:  ”Asta da surpriză”
Galerie Foto Aseară, pe Antena 1, chefii au dat startul unei noi etape eliminatorii, bootcampul, dar nu înainte de a primi o veste neașteptată din partea Ginei Pistol. Sezonul 9 pune în competiție pentru chefi o miză...

Bursele JTI pentru Jurnaliști: Continuarea programului și lansarea ediției 2021-2022

Bursele JTI pentru Jurnaliști: Continuarea programului și lansarea ediției 2021-2022
De Ziua Mondială a Presei, Bursele JTI pentru Jurnaliști anunță continuarea programului 2020-2021 și lansează și ediția următoare, 2021-2022. Programul este realizat cu sprijinul foștilor bursieri, al...

Accesoriul vedeta al anilor ’90 revine in forta in moda masculina. Da, vorbim despre borsete din piele

Accesoriul vedeta al anilor ’90 revine in forta in moda masculina. Da, vorbim despre borsete din piele
Noile tendinte in moda masculina se axeaza pe confort maxim inainte de toate, iar borseta a fost cel mai potrivit accesoriu care sa ofere acest lucru. Mai ales datorita modului de utilizare ,,hands-free” este un...

Zile de sărbătoare, cu ediţii speciale, surprize și voie bună, la Antena Stars

Zile de sărbătoare, cu ediţii speciale, surprize și voie bună, la Antena Stars
Galerie Foto La Antena Stars urmează zile de colecţie, cu ediţii speciale ale emisiunilor, cu invitați pe măsură, cu multă distracție și voie bună, dar și cu sfaturi utile pentru pregătirile din aceste zile de...

Se negociază eliminarea absurdităților din turismul balnear

Se negociază eliminarea absurdităților din turismul balnear
Galerie Foto Sunt speranțe mari pentru cei care au activitate în zona balneo, pentru o redeschidere necesară, din această vară. Avem cele mai bune zone balneare din Europa, s-au făcut investiții foarte importante, în ultimii...

Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!

Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!
Piatra naturală este utilizată în construcții încă din cele mai vechi timpuri. Maeștrii pietrari au conferit acestui material creat de natură forme și utilizări multiple, ce au înfrumusețat diverse locuințe...

Contează pe un ajutor de nădejde pentru o mutare de succes!

Contează pe un ajutor de nădejde pentru o mutare de succes!
Atunci când vrem să ne mutăm avem întotdeauna nevoie de ajutor. Mutarea nu este un lucru ușor, acest lucru îl știm cu toții. E nevoie de planificare, de timp, de resurse și de finanțe, pentru a duce la bun...

Cadouri potrivite pentru barbati, indiferent de ocazie. Ce bauturi oferim in dar si cum le alegem?

Cadouri potrivite pentru barbati, indiferent de ocazie. Ce bauturi oferim in dar si cum le alegem?
A face un cadou unui barbat, oricat de bine l-ai cunoaste, poate fi o provocare destul de mare. Cadoul pe care il alegem trebuie sa se adapteze gusturilor, ocaziei si personalitatii celui care il primeste, fie ca vorbim...

Adriana şi Romică se transformă în Leontina Văduva si Luciano Pavarotti. Adriana: „Îmi vine să plâng, să plec acasă!”

Adriana şi Romică se transformă în Leontina Văduva si Luciano Pavarotti. Adriana: „Îmi vine să plâng, să plec acasă!”
Finala celui de-al 16-lea sezon Te cunosc de undeva! este din ce în ce mai aproape, aşa că punctele acumulate în aceste ultime ediţii devin esenţiale pentru calificarea în cea mai importantă bătălie artistică...
Serviciul de email marketing furnizat de