Mod de preparare:
1 Laptele se pune la fiert într-o oală împreună cu mălaiul, o linguriţă cu sare şi piper după gust.
2 Se adaugă două linguri cu ulei, parmezanul dat pe răzătoare, se amestecă şi după ce a fiert mălaiul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3 Când s-a răcit se taie pătrate sau dreptunghiuri şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Rinichii se spală bine, se pun într-un bol, se presară menta şi coriandrul, frunzele de dafin, sare, piper şi cimbru.
4 Se toarnă puţin ulei şi o lingură cu miere, vinul roşu şi se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum două ore.
5 Se pune totul într-o tavă, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce sosul scade şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
6 Se scot rinichii pe un tocător, se taie felii, se servesc alături de feliile de mămăligă calde şi sosul din tavă strecurat.
Sfat: Se servesc ca atare, cu mujdei sau o salată din roşii coapte cu usturoi şi cimbru.
Băutura: Pinot Noir
Citește pe Antena3.ro