Potrivit cumvaplace.ro, rețeta de roșii umplute cu cremă de brânză este una dintre cele mai simple pe care le-am făcut vreodată. Sunt mai multe variante – unele includ ceapă sau unt, dar noi o preferăm exact așa cum v-am scris mai jos. Și e minunată!
INGREDIENTE
-
4 roșii potrivite ca mărime
-
150 -200 g brânză telemea (am preferat-o pe cea de oaie)
-
1 lingură de iaurt cremos (sau smântână)
-
1 cațel de usturoi (opțional)
-
Mărar/pătrunjel
-
Sare
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un castronel, amestecați telemeaua sfărâmată cu iaurtul, usturoiul ras, sare și piper proaspăt râșnit, verdeața preferată tocată mărunt. Dacă vreți o cremă de brânză mai fină, amestecați toate ingredientele într-un blender până ajunge la consistența dorită.
- Tăiați un căpăcel roșiilor, le scobiți miezul și îl păstrați pentru o mâncare de vară sau pentru un sos de roșii. Așezați roșiile pe un grătar, cu partea tăiată în jos și le lăsați să se scurgă măcar 5 minute.
- Umpleți roșiile cu crema de brânză, așezați deasupra căpăcelul și le puteți mânca imediat. Din experiență, pentru că le facem des, vă spunem că sunt mai bune/gustoase după ce au stat la rece măcar o oră.