x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salata cu mister

Salata cu mister

10 Mai 2005   •   00:00

Natalia Calin, Marius Rizea - Impreuna in viata, in teatru, in bucatarie / Fara nume, dar cu gust / Desertul capriciosilor / Papa pentru bebe / Fumul care ucide / Sfantul care apara icoanele / Mos Cernei care a vazut Texasul / In meniu, morile de vant / Prosoape fara pata / La tanti Lina in Bucovina / Un cus-cus apetisant / Fructul fericirii

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Zeama de agurida


  • de SIMONA LAZAR
  • Prima data am dat peste cuvantul "agurida" intr-un proverb (pe care, in paranteza fie spus, cred ca l-ati auzit cu totii: "Parintii au mancat agurida si copiilor li se strepezesc dintii"). Dupa ceva vreme, am inteles ca agurida asta era totuna cu "gorgoazele" din copilarie: fructe verzi, acre de-ti faceau gura punga, ale zarzarilor, prunilor, corcodusilor ori altor pomi fructiferi carora li se scuturase floarea de vreo doua saptamani. Am mai aflat apoi ca agurida e si poama verde (strugurele necopt) cu care bunica acrea ciorba de loboda ori de cartofi.
    Dar pan’ la poama asta mai e, ca-n vii nici floarea n-a dat!
    Nu stiu de s-o fi strepezit dintii copiilor nostri - dar de-o fi asa, nu-i vina noastra, ca acum e tocmai timpul de vin furii prin livezi si rup gorgoazele cu ram cu tot - , dar stiu ca abia astept sa fac un drum acasa, la parinti, si sa mananc un bors asa cum mama a invatat a face de la mama ei, cu toate verdeturile din gradina si cu zeama acra, de… agurida.

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×