Potrivit cumvaplace.ro, câteodată îi mai adăugăm și puțin dovlecel fiert, să obținem o salată mai albă și… mai spornică. Dacă nu ați încercat acest truc până acum, vă lăsăm mai jos rețeta de salată de vinete cu dovlecel, poate o veți încerca!
INGREDIENTE
-
3 vinete măricele
-
1 dovlecel
-
1 ceapă mică
-
100 ml ulei de floarea-soarelui
-
Zeamă de lămâie (opțional)
-
Sare
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor
CUM SĂ FACEȚI
- Coaceți vinetele pe flacără, le curățați și le lăsați la scurs.
- Între timp, tăiați dovlecelul în cubulețe, pe care le puneți la fiert în apă cu sare, aproximativ 6-7 minute. Apoi le puneți la scurs, într-o sită.
- Tocați vinetele, de preferat cu tocătorul de lemn, dacă-l aveți. Pasați dovleceii cu furculița și scurgeți cât mai bine apa.
- Amestecați vinetele cu jumătate din cantitatea de dovlecei pasați. Dacă amestecul nu e foarte moale, mai adăugați o lingură de dovlecei. Condimentați cu sare și încorporați treptat uleiul, amestecând foarte bine. La final, puneți ceapa tocată fin și puțină zeamă de lămâie. Acoperiți salata și o dați la rece pentru 1-2 ore.
- Noi am mâncat-o cu pâine de secară, roșii și încă puțină ceapă presărată deasupra. Să fie vară și în farfurie!