x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar SFATURI

SFATURI

19 Noi 2004   •   00:00

20 NOIEMBRIE 2004

Galbenusul de ou poate fi conservat mai multe zile daca este pus intr-o ceasca si acoperit cu untdelemn.

Vechimea oualor se controleaza prin introducerea lor intr-o solutie de apa sarata formata din 125 g sare si 1 litru de apa. Ouale de o zi cad la fund, cele de 2 zile nu ating fundul, cele de 3 zile se mentin cam la jumatatea distantei dintre fund si suprafata, iar cele de 5 zile si mai vechi plutesc la suprafata. Alta metoda consta in a privi ouale in raza soarelui sau la un bec aprins. Daca galbenusul este lasat in jos, ouale sunt vechi.

Cojirea oualor fierte se poate face cu usurinta daca se introduc dupa fiert intr-un vas cu apa rece.

Galbenusul acoperit cu apa se conserva doua zile in frigider. La intrebuintare, apa se scurge din vas.

Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece si daca nu trece nici un pic de galbenus.

Ouale de gaina proaspete se pastreaza proaspete daca sunt unse cu grasime, care astupa porii si nu permite aerului sa patrunda, se asaza in cutii la loc uscat. Se pot tine si in rumegus sau malai, invelite fiecare in parte in hartie.
×
Subiecte în articol: gastronomie