x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Stăpânul Inelelor relansează turismul în Noua Zeelandă

Stăpânul Inelelor relansează turismul în Noua Zeelandă

de Magda Cristina Ursache    |    20 Oct 2010   •   00:00

Două filme bazate pe seria "Hobbbit" a lui JRR Tolkien vor fi turnate în curând în Noua Zeelandă. Că un film având un astfel de subiect se potriveşte numai bine cu peisajele statului insular de la capătul lumii nu ar fi neapărat un fapt spectaculos (de altfel, Peter Jackson, regizorul filmului, este nativ neozeelandez).

Interesant ni se pare însă că anunţul care confirmă proiectul a fost făcut zilele trecute chiar de către John Key, primul ministru al acestei ţări. Oficialul neozeelandez a spus că. în urma negocierilor dintre guvernul local şi executivul de la Hollywood, Stăpânul Inelelor va "locui" din nou, pentru o vreme în această ţară. De altfel, şi celelalte filme cu hobbiţi au fost turnate tot în Noua Zeelandă, de această dată însă, a subliniat John Key, "Guvernul ţării mele este determinat să folosească oportunitatea creată de turnarea filmelor din seria Hobbit pentru a pune Noua Zeelandă sub lumina reflectoarelor, pentru a arăta că este o destinaţie turistică extraordinară şi un loc propice dezvoltării afacerilor".

El a mai subliniat că turnarea filmelor a condus deja la crearea de locuri de muncă pentru sute de ne-zeelandezi, însă, urmând succesul pe care îl va avea noua serie de filme, la fel ca şi trilogia Stăpânul Inelelor, "Noua Zeelandă poate fi promovată pe scena lumii".

Suzanne Carter, directorul general al New Zeeland Tourism, a declarat la rândul său: "Filmele din trilogia Stăpânul Inelelor prezintă lumii Noua Zeelandă pe cea mai spectaculoasă cale. Pentru perspectiva turismului neozeelandez, efectele acestor filme înseamnă îmbogăţirea comunităţilor, prin creşterea numărului de vizitatori care îşi vor dori să ajungă şi să se bucure de frumuseţea unică a locurilor unde se turnează filmul. Deja suntem conştienţi de faptul că tot mai mulţi turişti călătoresc astăzi în Noua Zeelandă datorită expunerii excelente pe care a făcut-o ţării noastre trilogia Stăpânul Inelelor, iar Hobbit ne poate aduce alte câteva miliarde de dolari în industria turismului".

×
Subiecte în articol: travel news