x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supa de trufe V.G.E..

Supa de trufe V.G.E..

de Carmen Dragan    |    25 Mai 2011   •   21:00
Supa de trufe V.G.E..

Sub lupa noastra se afla din nou Paul Bocuse, parintele artei culinare franceze, un nume care domina domeniul de zeci de ani. Este unul dintre cei mai buni bucatari asociati cu termenul "nouvelle cuisine". Spre deosebire de traditionala haute cuisine, nouvelle cuisine este mai putin opulenta si bogata in calorii si se concentreaza mai mult pe prospetime si pe calitatea ingredientelor.

In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valérie Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin. Si asta nu e tot! Supa de trufe V.G.E. a devenit cea mai importanta atractie a restaurantelor din Lyon.

Secretele retetei
Preparatul este cu adevarat spectaculos, dar usor de preparat. Pentru 4 portii avem nevoie de 4 linguri de vermut alb, 750 ml supa de pui, 100 g trufe negre, 200 g foie gras, 100 g morcovi taiati rondele, ceapa, telina si ciu­perci, in portii egale, sotate in unt, 100 g piept de pui fiert, sare si piper negru proaspat macinat, patru foi de foitaj si de doua galbenusuri. Vermutul si supa se pun in patru boluri mici de supa. Se adauga trufele taiate subtiri, foie gras taiat in cubulete, legumele si bucatile de pui taiate. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune foitaj pe partea de sus a bolurilor, apasand bine pe margini, astfel incat toate aromele sunt sigilate in interior. Pe deasupra se unge cu ou batut si se pun in cuptorul incalzit, unde se lasa cam 20 de minute. Recomandarea somelierilor: un vin alb de foarte buna calitate.

×