x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supele gustoase din inima Munţilor Alpi

Supele gustoase din inima Munţilor Alpi

de Carmen Dragomir    |    11 Iun 2008   •   00:00

Printre delicatesele Austriei, supele ocupă un loc important. În restaurantele cu tradiţie, în loc de farfurii sau castroane, supele se servesc în chifle mari din pîine neagră, cu coaja groasă, scobite şi cu capacul lăsat

Printre delicatesele Austriei, supele ocupă un loc important. În restaurantele cu tradiţie, în loc de farfurii sau castroane, supele se servesc în chifle mari din pîine neagră, cu coaja groasă, scobite şi cu capacul lăsat. Supa de vişine austriacă se poate prepara din zeamă de carne, un kg de vişine, smîntînă, zahăr pudră şi sare. Zeama de carne se amestecă împreună cu zeama vişinelor stoarse. Se lasă să dea cîteva clocote. Se adaugă sare şi zahăr şi se drege cu smîntînă. La fel de renumite sînt şi supa-cremă de usturoi, supa cu lamele de clătită sau supa din găluşte de pîine.

Pe Valea Innului

În Innsbruck, capitala regiunii Tirol, oraş situat pe valea Rîului Inn, supele sînt la mare căutare. Mai ales în perioada iernii, cînd un preparat cald este binevenit. Acest oraş este un centru internaţional al jocurilor de iarnă şi a găzduit Jocurile Olimpice în anii 1964 şi 1976. Sînt cinci pîrtii de schi, iar la 40 km de oraş se află Gheţarul Stubai, cu o pîrtie potrivită pentru orice anotimp. Innsbruck este considerat şi capitala neoficială a snowboardingului în Europa. Localnicii şi turiştii numesc oraşul “Inima Munţilor Alpi”, iar priveliştea este parcă ruptă din rai atît iarna, cît şi vara.

Tyrolsuppe - Supă tiroleză cu găluşte de pîine

Ingrediente: 100 g pîine uscată, 30 g costiţă afumată, 30 g ceapă, 20 g unt, un ou, o legătură de pătrunjel verde tocat, o lingură de făină, sare şi piper după gust, doi l consommé de vită.
Preparare: pîinea uscată se taie în felii subţiri. Se pune într-un vas şi se toarnă deasupra laptele fierbinte. Se lasă trei minute, pînă se înmoaie bine. Ceapa şi costiţa se taie mărunt şi se prăjesc într-o tigaie cu unt. Se adaugă peste pîinea înmuiată, împreună cu pătrunjelul tocat, oul şi făina. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se amestecă totul bine. Se formează găluşte de formă sferică şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb timp de 10 minute. Se adaugă în supă sau consommé fierbinte înainte de servire.

×
Subiecte în articol: europa gurmanda