x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supliment - Verze umplute de Sf. Andrei

Supliment - Verze umplute de Sf. Andrei

22 Noi 2004   •   00:00

Toamna si-a intrat in drepturi. Si a intrat si in bucatariile noastre. Ne-a pus in farfurii cate o varza murata, pe care cele mai harnice dintre gospodine au pus-o la pritocit chiar la Sfantul Dumitru. Si daca pe langa aceasta mai adaugi o multime de legume - pot fi toate ce le ai prin beci ori bucatarie, gogosari, ardei, ceapa, rosii, vinete - iti va iesi o varza umpluta extraordinara.

Sfantul Andrei, ultimul dintre sfintii sarbatoriti in acest anotimp, patronul spiritual al Romaniei, le va ajuta pe fetele nemaritate sa isi afle ursitul cu ajutorul unor ritualuri bine ancorate in memoria timpului. Si pentru ca tot am pomenit de cele sfinte, va vom invita sa faceti un popas monahal la Schitul Darvari. De aici veti pleca cu convingerea ca acest locas de cult, aflat in inima Bucurestiului, te poate transpune intr-o cu totul alta lume.

Ca sa ne inveselim un pic, vom trage cu ochiul la inspectia pe care soacra noastra o face nurorii. Fara nici un fel de intentii ascunse, aceasta verifica in amanunt toata gospodaria. Pana la urma, cu toata supararea ei, pune la punct casa fiului iubit. Si la sfarsit vom inchina in cinstea dumneavoastra un pahar de coniac, bautura preferata a femeilor, inventata de calugari. (Cristina Catana)

×
Subiecte în articol: gastronomie