x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tara dulce a lui Disney

Tara dulce a lui Disney

31 Mai 2005   •   00:00

  • de VANDA IONITOIU, MARA RADUCANU
  • GARGANTUA SI PANTAGRUEL
  • Orele petrecute alaturi de prietenii lui Disney le vor starni copiilor pofta de mancare
    O lume deosebita, o lume a desenelor animate, in care orice vis devine realitate, iar "pestisorul fermecat" iti poate indeplini orice dorinta. Puritate, gingasie, dar mai ales foarte multe zambete si lacrimi de bucurie. Daca nu ati ghicit inca despre ce este vorba, trebuie sa va spunem ca impreuna vom pleca intr-o calatorie si vom poposi pe taramul miraculos al copiilor… adica la Disneyland. Si, cum stim sigur ca nici un parinte nu poate ramane indiferent la rugamintile dulci si la surasul gingas al copilului sau, suntem convinse ca nu ne veti refuza.

    Odata ajunsi aici, micutii dumneavoastra se vor simti cuprinsi de frenezia jocurilor, a masinutelor si vor lega numeroase prietenii cu personajele preferate din desenele animate, pe care de atatea ori le-au urmarit la televizor. Vor da mana cu ratoiul Donald, se vor imbratisa cu celebrul Mickey Mouse si cu iubita acestuia, frumoasa Minnie,vor alerga, vor face poze, intr-un cuvand, o distractie de milioane! Dar orele placute petrecute in compania faimoaselor personaje ale lumii Disney, atata alergatura si energie consumata, vor starni pofta de mancare a micutilor neastamparati. Si atunci, haideti sa poposim la "Goofy’s Kitchen" si sa ne asezam la o masuta. Vom fi serviti ireprosabil, iar copiii isi vor incanta papilele gustative cu cate un hamburger, specialitati de peste, supe sau pizza. Iar desertul e o adevarata incantare! De la vata pe bat la acadele, chipsuri picante si prajiturele care mai de care mai colorate. Si un suc rece de fructe. Ce mai, asta da masa apetisanta! De multe ori au loc concursuri pentru cei mici, iar premiul este unul delicios si extrem de aromat: "Biscuitii Mickey Mouse", atat preferatii lui Minnie, cat si ai copiilor. Daca tot suntem aici, nu putem sa ne intoarcem acasa fara sa profitam de ocazie si sa-i cerem lui Minnie reteta de biscuiti cu care a "cucerit-o" Mickey. Asa ca, nu mai stati pe ganduri! Cat timp copiii sunt in febra jocului, profitati sa notati reteta. Toate mamicile va vor multimi! Nu oricare copil are ocazia sa se infrupte din acesti biscuiti!

    BISCUITII "MICKEY MOUSE"
  • INGREDIENTE:
  • 3 albusuri, 75 g zahar, 180 g migdale, faina, sare.
  • PREPARARE:
  • Se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga migdalele curatate si taiate fin si un varf de lingura cu faina. Se unge o tava si se pune din compozitie cu lingurita, netezind ca sa se intinda egal. Se coc la foc iute, dupa care se scot cu un cutit.

    ×