Pentru ca a venit frigul si la noi, vom face o incursiune intr-o tara unde este vesnic ger: Norvegia.
CRISTINA CATANA
POTRIVIRE. O halba de bere merge intotdeauna cu smalahove |
Pentru cei care prefera mancarea bine asezonata, bucataria norvegiana poate fi lipsita de gust. Insa este doar o prejudecata. Pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare un popas in Norvegia poate fi considerat o binecuvantare. Daca am lua ca exemplu doar heringii, si va veti convinge. In aceasta parte a Scandinaviei, bucatarii au combinat acest peste cu orice. Mai mult de atat, aici exista piete specializate exclusiv in vanzarea de peste. Somonul care la noi este considerat o delicatesa, in Norvegia, este vandut chiar de pescari, la tarabe in piete. Chiar si o simpla plimbare prin port, poate fi considerata o afacere, pentru ca micii pescari, iti vand prada direct din barci.
TRADITIONAL. Unul dintre preparatele specifice bucatariei norvegiene este smalahove - cap de oaie fiert, care este de cele mai multe ori servit la cinele in familie.
La micul dejun norvegienii servesc "atotprezentul" hering, branza de culoarea caramelului, unt, diferite tipuri de lapte si paine traditionala. La cina, gospodinele norvegiene pun pe masa somon (proaspat sau afumat), propria lor varianta de hamburger - cu carne de ren, salata de cartofi, oua si bere.
Citește pe Antena3.ro
VARZA NORVEGIANA
|
INGREDIENTE: o varza mare, 100 grame piper negru boabe, 3 foi de dafin, 1,5 kg carne de miel (taiata in bucati de aproximativ 150 de grame), sare dupa gust, piper.
|