|
|
![](/modules/pnCPG/coppermine/albums/userpics/10001/Untitled-6%7E244.jpg)
![](/modules/pnCPG/coppermine/albums/userpics/10001/Untitled-7%7E216.jpg)
COMPOZITIE. Si cum ar fi putut sa nu fie buna, cand numai cand te gandesti la compozitie simti cum pofta se instaleaza subit. Pentru blat s-au folosit 30 de oua, un kilogram de faina, doua kilograme de zahar, un litru de apa, 300 ml de coniac Amaretto, 300 g cacao, 300 ml ulei. Crema are in compozitie un litru de frisca lichida, doua kilograme de ciocolata, 200 ml de coniac. Cantitatile sunt date pentru un tort de 7 kilograme. Modul de preparare este si el foarte simplu. Pentru blat trebuie sa bateti albusurile, iar galbenusurile sa le frecati cu 300 ml de ulei. Cand este gata, se amesteca impreuna cu albusurile, iar apoi se adauga faina in ploaie, in care s-a incorporat si cacaua. Cuptorul se incalzeste la 180°C si apoi se introduce blatul. Pentru crema, se fierbe frisca la foc normal, apoi se adauga ciocolata si coniacul. Cand blatul se scoate de la cuptor, se taie in doua foi egale, care se ung cu crema. Ornarea tortului tine de imaginatia fiecaruia. Se pot pune fructe, proaspete sau confiate, frisca sau orice fel de crema mai doriti. Cat despre figurine, sugestia noastra a fost o curte de tara, in ideea de a ne intoarce la natura, acolo unde cei mici se simt cel mai bine, pentru ca se pot bucura de soare, pot alerga, pot fi, intr-adevar, copii.
FINAL. Deznodamantul este clar. Chiar daca nu am reusit sa aflam ce s-a intamplat cu Ciresel, ne-am bucurat de joaca celor mici. Au plecat fericiti la scoala, unde de 1 iunie vor face un targ. Cu banii stransi isi vor cumpara carti si aparatura pentru clasa. Si bineinteles ca asteapta si daruri de la parinti.
![]() | Dor, Daniela, Leea, Ishtvar au ornat, mai in gluma, mai in serios, sub indrumarea bucatarului-sef, Joseph Hadad, un tort urias. Rezultatul final - o gospodarie taraneasca cu tot ce are nevoie |