Anul acesta juriul premiilor Oscar a fost impresionat de poveştile inspirate din fapte reale. "The Blind Side" este povestea unei familii americane obişnuite care adoptă un orfan de culoare şi îi oferă posibilitatea de a se realiza.
Michael Oher, la vârsta de 17 ani, trecut prin viaţa de ghetou, are o singură dorinţă: aceea de a supravieţui. Leigh Anne Tuohy este o femeie puternică şi determinată a păturii sociale superioare care se hotărăşte să-i schimbe viaţa. După ce îi descoperă situaţia disperată, Leigh Anne decide să îi ofere lui Michael un acoperiş, educaţie şi nu în ultimul rând o familie. Prestaţia Sandrei Bullock în rolul mamei înnebunite după sport este una care merită pe deplin nominalizarea pentru cea mai bună actriţă. Ilustrează perfect rolul mamei care îşi protejeajă copiii şi îi ghidează spre succes.
O MASĂ UNEŞTE O FAMILIE
Ideea de bază a filmului este aceea de a arăta că nu doar sângele este important în alcătuirea unei familii, ci şi sufletul şi sentimentele. Pentru Michael, tânărul adoptat, membrii noii sale familii nu sunt doar oamenii preţioşi pe care vrea cu orice preţ să-i protejeze, ci şi cei cărora le este cel mai recunoscător. Momentul în care el intră în familia Tuohy este marcat chiar de masa recunoştinţei la care cei cinci membri participă pentru prima dată ca un tot.
Curcanul de Ziua Recunoştinţei
Ingrediente: un curcan mai mărişor (de 3-3,5 kg) - cu tot cu măruntaiele lui (pipotă, inimă, ficat), 400 g ciuperci proaspete, 3-4 cepe, 180 g miez de pâine înmuiat în lapte, trei ouă, mărar, sare, piper, foi de dafin, 80 ml ulei, 150 g şunculiţă afumată, 100 g unt.
Preparare: Se taie ceapa, ciupercile şi măruntaiele curcanului fin şi se călesc bine în ulei fierbinte. Atunci când s-au înmuiat bine, se trage cratiţa de pe foc, se adaugă ouăle, miezul de pâine, sarea, piperul măcinat proaspăt, mărarul tocat şi o frunză de dafin ruptă în două. Se amestecă totul bine şi se umple curcanul, care apoi se coase. Se taie şunculiţa afumată în fâşii foarte subţiri, după care se înfăşoară curcanul cu acestea. Se unge şi cu puţin unt şi se dă la cuptor. Curcanul, pentru a se coace bine, trebuie să stea în cuptor cam tot atâtea ore câte kilograme are, respectiv 3 ore, 3 ore şi jumătate. Din când în când, se trage tava afară şi se mai unge curcanul cu unt şi cu zeama scursă. Când feliile de sunculiţă au devenit crocante, se desfoliază uşor de pe curcan, care se mai lasă până când pielea lui devine rumenă şi frumoasă.
Citește pe Antena3.ro