x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tort pentru Piticoţi

Tort pentru Piticoţi

30 Mai 2007   •   00:00

O lume doar pentru copii... in care işi dau intălnire toate personajele animate, mai vechi sau mai noi, o lume in care poţi să mănănci o prăjitură alături de Pinocchio sau poţi savura un tort sub formă de căprioară... Intr-o cofetărie din Bucureşti stăm de vorbă cu Simona Demonte, patroană şi designer.Simona Demonte este patroana şi designerul Cofetăriei Piticot din Bucureşti

Modele speciale

Cum reuşiţi să surprindeţi clienţii atăt de deosebiţi cum sunt copiii? In primul rănd, ii atragem prin decor, deoarece toţi pereţii cofetăriei noastre sunt pictaţi cu personajele dragi lor. Apoi, designul produselor satisface pe deplin cerinţele copiilor, oricare ar fi acestea. Şi nu in ultimul rănd, toate prăjiturile şi torturile sunt făcute din ingrediente naturale. Clientul nostru este ca şi copilul nostru!

Incă din vitrinele cofetăriei am remarcat torturi cu design spectaculos. Ce modele aţi creat? Avem un catalog cu diverse modele, din care copiii pot să şi-l aleagă pe cel preferat pentru ziua lor. Inspirate şi din modele străine, am creat torturi in formă de ursuleţi, iepuraşi, gărgăriţe, stupi de albine sau clovni. De asemenea, torturile pot fi insoţite şi de poza "comestibilă" a sărbătoritului. Mai mult decăt atăt, creăm torturi pentru diverse ocazii şi atunci oferta de modele se diversifică.

Aţi avut şi comenzi cu modele din partea micilor clienţi? Copiii vin intotdeauna cu idei noi, iar echipa cofetăriei noastre incearcă să le realizeze. Fetiţele preferă de obicei torturi in formă de Barbie sau diverse prinţese, cărucioare cu bebeluşi sau in formă de flori. De la băieţi ne vin comenzile de torturi cu maşini de curse, vapoare sau trenuleţe.

Tort mareşal cu frişcă şi ciocolată

Dorina Velciu este specialistă in torturi. Pentru Toni a pregătit un tort cu un fotbalist, aşa cum şi-a dorit.

Ingrediente: pentru crema de ciocolată: 500 g ciocolată, 500 g frişcă, esenţă de rom; pentru foaia de ruladă (4 foi): 5 ouă, 150 g zahăr, 150 g făină.

Preparare: Se pun la incălzit frişca şi ciocolata pănă se dizolvă. Cănd s-a răcit se mixează şi se adaugă romul. Pentru foaia de ruladă se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă făina. Se intinde in strat subţire, apoi se coace. Se pune un strat de foaie, un strat de cremă, terminănd tortul cu o foaie pe care se realizează fotbalistul din marţipan.

Taina bucătarului

Folosirea ingredientelor naturale este o regulă de bază atunci cănd e vorba despre un client special, cum este copilul. Forma inedită a tortului va transforma orice puşti intr-un client permanent.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii