x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Trofeul Golden Balkan Chef câştigat de români!

0
Autor: Carmen Dragan Maria Belu 17 Apr 2011 - 13:00

În zilele de 11-13 aprilie la Belgrad, în Serbia, s-a desfăşurat competiţia internaţională "Bucătarul de aur al Balcanilor”. Echipa României, compusă din maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator al Asociaţiei Naţionale de Gastronomie (ANG), maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG, chef Daniel Cheregi, membru fondator ANG a câştigat cea mai mare distincţie a competiţiei: Trofeul Golden Balkan Chef!

După succesul avut la competiţia internaţională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie au participat la competiţia Bucătarul de Aur al Balcanilor cu o echipă regională de maeştri bucătari. Pe lângă bucătarii care au adus trofeul, delegaţia română a mai fost compusă din: Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA, Radu Zărnescu, coordonatorul delegaţiei ACEEA, Maria Ştefan, manager ACEEA. Competiţia a fost organizată de Federaţia Asociaţiilor Culinare din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies (WACS)..

Probe, meniuri şi premii

La categoria Golden Balkan Chef -proba pe echipe, unde România a obţinut trofeul, meniul a fost următorul: la antreu: armonie de peşte din ton, somon şi pangasius; fel de bază: piept de raţă cu sos de gutui; desert: brânză Camembert cu sos de ciocolată şi mentă. Timpul de lucru a fost de 75 de minute. La categoria Black Box (cutia neagră sau coşul secret) -proba pe echipe, a avut ca preparate la antreu: păstrăv cu tăieţei de legume, la felul de bază: rulou de viţel cu prune şi migdale şi sos de portocale, iar la desert: mus de ciocolată pe pat de mere cu scorţişoară. La această probă România s-a clasat pe locul al II-lea, după echipa Croaţiei.

La categoria Golden Balkan Chef-proba individuală a concurat maestrul Mărioara Vârtop. Ea a pregătit: la antreu: ton în mantie de susan negru cu salată de rucola, la felul de bază: piept de raţă cu cartofi dulci şi sos de gutui, iar la desert: pepene galben cu cremă de ness şi brânză Philadelphia. România s-a clasat pe locul al III-lea. După competiţie, Maestrul Mărioara Vârtop a declarat în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional: "Concursul a fost cu grad ridicat de dificultate, aceasta fiind dată şi de faptul că din juriu a făcut parte şi preşedintele WACS, Gissur Gudmundsson. Concurenţa a fost foarte puternică. Deşi noi am fost la prima participare la un concurs în străinătate, am reuşit să construim o adevărată echipă. Ne-am mobilizat pentru a face faţă exigenţelor impuse de juriu. De acum vom participa şi la alte concursuri internaţionale de câte ori vom avea ocazia”.

Antrenamentelor au fost realizate la Timişoara de către Asociaţia Naţională de Gastronomie, coordonată de preşedintele Alexandru Nagy. "Trofeul a fost câştigat pentru prima dată de o echipă din România. Până anul acesta, românii au reuşit să câştige numai medalii de bronz. Iulia Drăguţ şi Radu Zărnescu, de la ACEEA au avut un rol esenţial şi ne-au acordat un sprijin deosebit în câştigarea marelui trofeu. Deşi nu am avut prea mult timp la dispoziţie, am reuşit împreună cu toţi membrii echipei să punem la punct un maniu care a adus marele trofeu. Dorim să revitalizăm bucătăria în Banat, mai ales în Timişoara, prin participarea la cât mai multe concursuri în străinătate”, a declarat antrenorul echipei de maeştri bucătari din Timişoara, Alexandru Nagy, în eclusivitate pentru Jurnalul Naţional. România s-a confruntat cu multe echipe puternice din străinătate, care au tradiţie în bucătăria internaţională: Serbia, Croaţia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Cipru, Italia, Austria.

Citeşte mai multe despre:   concurs,   culinar,   golden balkan chef,   wacs,   aceea

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Se închid plajele! Ce țară a luat decizia radicală

Se închid plajele! Ce țară a luat decizia radicală
După ce autoritățile spaniole au decis redeschiderea plajelor pentru turiști, acum sunt nevoite să închidă unele dintre acestea din cauza supraaglomerării și a riscului creșterii infecțiilor cu COVID-19, trans...

Litoralul românesc, la standarde mai drastice decât în celelalte țări

Litoralul românesc, la standarde mai drastice decât în celelalte țări
Pe plajă sau în hoteluri, pe terase și în zonele de agrement ne întâmpină marcaje, dezinfectanți, aparate de măsurat temperatura și chiar pentru atenționarea celor care nu poartă mască de protecție în...

Măsurile necesare în contextul epidemiilor și pandemiilor

Măsurile necesare în contextul epidemiilor și pandemiilor
Industria ospitalității trebuie să ia măsurile de precauție necesare, în perioada aceasta. Obligația de a avea grijă de sănătatea oamenilor se extinde la turiști, angajați, furnizori și colaboratori, astfel...

Ennio Morricone încheie epoca „Spaghetti Western”

Ennio Morricone încheie epoca „Spaghetti Western”
Galerie Foto Celebrele filme western ale anilor ’60 și-au pierdut, ieri, compozitorul coloanelor sonore, după moartea artistului Ennio Morricone, la vârsta de 91 de ani. Celebrul compozitor italian va fi înmormântat în cadru...

„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale

„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale
Arborii din această specie sunt pe cale de dispariţie, iar pentru a împiedica "dispariţia" chiar şi a celui mai insignifiant copac, fiecare creangă este numerotată, ţinându-se astfel o evidenţă foarte...

Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin

Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin
Fostul preşedinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceauşescu, nu era deloc un gurmand rafinat. Conform volumului semnat de Victoria Clark şi Melissa Scott, dicatorul comunist cerea când se afla acasă,...

Cel mai rar pește din Europa trăiește în România. Despre ce este vorba?

Cel mai rar pește din Europa trăiește în România. Despre ce este vorba?
Cel mai rar peşte din Europa, care trăieşte numai în Argeş. Este o specie endemică, cu areal foarte restrâns, pe numai 10 km din lungimea unui râu. O specie nocturnă, insectivoră, bentică, strict reofilă,...

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR
Premiile ˝Eminescu, ziaristul˝ se află la cea de-a opta ediție. Au fost răsplătiți, de-a lungul anilor, academicieni, profesori universitari, oameni de cultură (peste 20 de personalități) care și-au...

Tort de mere - rețetă din copilărie

Tort de mere - rețetă din copilărie
De mic copil mi-a plăcut zahărul, l-aș fi pus în orice, de la tocănițe la ciorbe drese cu smântână. Rețeta ce urmează am făcut-o măcar o dată la sărbători. E tortul de mere al zilelor de vară și de...

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux
Autoritățile din Grecia vor să transforme fostul aeroport Hellenikon, aflat în apropierea Atenei, într-o stațiune turistică. Dacă planurile se vor realiza, aceasta va fi una dintre cele mai mari din Europa,...

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii
Vă propun să vorbim azi despre o formă de manifestare a respectului – după codului bunelor maniere – am de gând să vă vorbesc astăzi. Despre... sărutatul mâinii. Să ne imaginăm că întreg...

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00
Vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00, Circul Metropolitan București deschide seria spectacolelor care vor fi jucate în aer liber, pe tot parcursul verii, în zona special amenajată pentru public în vecinătatea...

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie
Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie. Administratorul a anunțat că suprafaţa centrului permite aplicarea măsurilor sanitare împotriva răspândirii COVID-19. Tu...

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”
Din 6 iulie, în fiecare luni, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc fenomen “Jurământul” (“Yemin”), o producţie 2019 şi o uimitoare poveste de dragoste ce a cucerit milioane de...

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari
Producătorul Harvey Weinstein a oferit despăgubiri de 19 milioane de dolari mai multor femei pe care le-a agresat sexual, transmite AFP. Acesta a fost condamnat pentru viol în luna martie. Despăgubirile urmează...
Serviciul de email marketing furnizat de