Pentru englezi, briosa este un cult. Este o mancare nationala. Ei au inventat-o si tot ei se bucura cel mai mult de gustul ei. In alte tari nu a prins la fel de bine. Nici la noi.
CRISTINA CATANA
DIFERENTE. Briosele facute in casa sunt mult mai gustoase decat cele din comert
|
IMBOGATIRE. De atunci, briosa a devenit cea mai la moda "paine" din insula. Industriasii vremii au prins repede ideea si au deschis fabrici in toate colturile Regatului Unit. Au avut doar de castigat. Vanzatorii ambulanti de briose nu mai faceau fata comenzilor. Strazile rasunau de indemnul baietilor de a cumpara briose. Tineau preparatele in cutii din lemn legate cu o sfoara care le era trecuta in jurul gatului.
Cea mai buna perioada pentru acest mic desert a fost inainte de cel de-al doilea razboi mondial. Atunci era chiar o moda pentru baietii care voiau sa mai stranga cativa bani de buzunar sa vanda briose in strada. Erau la fel de populari ca "baiatul cu ziarul".
Astazi, briosa a capatat tot soiul de arome. I-au fost adaugate fructe: mere, cirese, visine, capsuni, a devenit mai pufoasa si, in forma sa adaptata, este la fel de cautata. Completeaza gustul cafelei sau al ceaiului. Mai mult, forma ei, care a ramas aceeasi chiar si dupa atata timp, este o incantare pentru copii.
Citește pe Antena3.ro