x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Un look retro pentru un restaurant nou-nouţ

0
Autor: Magda Cristina Ursache 30 Noi 2009 - 00:00
Un look retro pentru un restaurant nou-nouţ William West/AFP/MEDIAFAX

Cu 15 ani de experienţă în domeniul gastronomiei de televiziune, show-urile lui difuzându-se în întreaga lume, cu 12 cărţi publicate, traduse în zeci de limbi, şi o mulţime de proiecte prin care schimbă alimentaţia oamenilor, Jamie Oliver este unul dintre cei mai populari bucătari ai momentului.



O mulţime de oameni se inspiră din reţetele văzute în "The Naked Chef" sau gătesc urmând instrucţiunile din cărţile lui, de pe site-ul lui sau de pe i-Pod. Iar pentru cei prea ocupaţi să-l urmărească la televizor sau prea nepricepuţi în ale bucătăriei, dar care vor totuşi să "guste" din Jamie, mai există o soluţie: restaurantele marca Jamie Oliver.

O NOUĂ PROVOCARE
Lansat în primăvara anului trecut, lanţul de restaurante "Jamie Oliver's Italian" a cucerit repede publicul. În prezent are şapte restaurante şi se pare că se va extinde din nou anul viitor. Jamie a analizat atent preferinţele consumatorilor şi a decis să facă şi din aceste noi filiale un succes. Tocmai de aceea vrea ca totul să fie perfect, începând de la designul interior. Două firme au fost desemnate să lucreze pe acest proiect, ambele destul de diferite ca stil de design: Stiff & Trevillion Architects şi designerul de interior Martin Brudnizki.

Un reprezentant al Stiff & Trevillion Architects a declarat că totul s-a făcut conform dorinţelor lui Jamie: "Îi place un look retro şi, precum reţetele sale, ar vrea să dezbrace clădirea de încărcătură şi să îi redea o înfăţişare rustică. Este şi foarte hotărât pe paleta de culori: vrea foarte mult să folosim nuanţe de roşu şi albastru". Şi totul s-a finalizat conform imaginii vrute de Jamie.

Preluând o clădire construită în anii '70, o fostă bancă în formă de lacrimă, arhitecţii au profitat din plin de spaţiul oferit. Au schimbat ferestrele, au încadrat uşa de la intrare cu un cadru de stejar şi au montat o poartă de metal care va sigila intrarea principală când restaurantul va fi închis. De asemenea, pentru a reda aspectul rustic dorit de Jamie, arhitecţii au dat jos tencuiala, scoţând la vedere cărămida roşie din structura clădirii. Culorile dominante ale interiorului sunt nuanţele de roşu, albastru electric şi brun. De asemenea, fiind un restaurant cu specific italian, Jamie a vrut să redea ceva din atmosfera Italiei, aşa că a ales ca temă recurentă vehicule specifice ţării: o maşinuţă retro cu trei roţi specific italiană se regăseşte în designul porţii exterioare, diverse tipuri de scutere si motociclete ivindu-se peste tot în interior. Pentru a crea o atmosferă frumoasă, au fost păstrate şi mărite cele trei ochiuri de geam pe care clădirea le avea în acoperiş, iar cele opt coloane din interior au fost încadrate în ambient. Pentru a da impresia de spaţiu mai mare, parterul are amplasate pe pereţi, în anumite puncte, oglinzi. Scara originală în formă de spirală ce ducea la etaj a fost înlocuită cu una de metal.

Cleary, unul dintre arhitecţii implicaţi în proiect, a declarat: "Cele două etaje sunt destul de diferite unul de celălalt. Parterul este mai închis şi are mai multe culori închise. Are şi o podea mai puţin decorată, comparativ cu cea de la etaj, unde podeaua este făcută din plăci de ciment în trei culori".

PLĂCI DE BETON DECORATIVE
Plăcile de ciment care acoperă podeaua de la etajul superior al restaurantului au fost făcute manual în Maroc, după schema şi designul arhitecţilor. Peste o bază de 10 mm grosime de ciment gri au fost aplicate patru bucăţi triunghiulare de ciment colorat. Culorile - roşu, albastru şi maro închis - sunt amestecate cu bucăţi de marmură şi ciment alb şi montate în secţiunile triunghiulare, făcând ca grosimea plăcii să ajungă la 16 mm. O dată ce mixtura s-a întărit, sunt înlăturate tiparele, rezultând într-o culoare pală şi plăcută. Plăcile au fost cumpărate prin «In Situ International» şi costă 65 de lire sterline pe metru pătrat.

DECORAŢIUNI METALICE, LEMN ŞI STICLĂ

Pentru decoraţiunile de metal din restaurant, arhitecţii au ales oţelul: de la oţel dur, inoxidabil - în care sunt încrustate scutere, animale de fermă şi litera "J" - până la oţelul tăiat cu laserul, care se regăseşte la poarta principală. De asemenea, despărţirile dintre mese se fac prin intermediul unor panouri de metal în formă de faguri de albine. Totul e făcut în aşa fel încât să existe intimitate, atmosferă plăcută şi să te facă să te simţi în relaţie cu mâncarea. Scările care fac legătura cu nivelul superior au şi ele încorporate în balustradă acelaşi tipar al fagurilor de albine. De asemenea, acelaşi tip de panouri separă şi zona de aşteptare de zona de mese. Tipul de oţel dur tăiat cu laserul în forma literei "J" este folosit în întreg restaurantul, la mânerele uşilor, în marginile rafturilor de la bar şi chiar în blatul barului.

În interiorul restaurantului apar, pe lângă decoraţiunile metalicem, şi culorile vii, şi lemnul şi sticla. Lemnul a fost folosit pentru zona de aşteptare, unde au fost montate mai multe bănci, în anumite zone din restaurant a fost montat pe perete în scop decorativ. Se mai întâlneşte şi în barul de la ambele etaje, dar şi ca blat al meselor. Sticla colorată a fost folosită pentru a despărţi mesele din unele părţi ale restaurantului.

Citeşte mai multe despre:   secretele bucătăriei lui jamie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR

Premiile „Eminescu, ziaristul ” Duminică - 5 iulie 2020 (ediția a VIII- a). Din nou un EVENIMENT ONLINE, pentru o manifestare de referință a UZPR
Premiile ˝Eminescu, ziaristul˝ se află la cea de-a opta ediție. Au fost răsplătiți, de-a lungul anilor, academicieni, profesori universitari, oameni de cultură (peste 20 de personalități) care și-au...

Tort de mere - rețetă din copilărie

Tort de mere - rețetă din copilărie
De mic copil mi-a plăcut zahărul, l-aș fi pus în orice, de la tocănițe la ciorbe drese cu smântână. Rețeta ce urmează am făcut-o măcar o dată la sărbători. E tortul de mere al zilelor de vară și de...

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux
Autoritățile din Grecia vor să transforme fostul aeroport Hellenikon, aflat în apropierea Atenei, într-o stațiune turistică. Dacă planurile se vor realiza, aceasta va fi una dintre cele mai mari din Europa,...

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii

Ce spune codul bunelor maniere despre sărutatul mâinii
Vă propun să vorbim azi despre o formă de manifestare a respectului – după codului bunelor maniere – am de gând să vă vorbesc astăzi. Despre... sărutatul mâinii. Să ne imaginăm că întreg...

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00

Circul Metropolitan București se redeschide! Seria spectacolelor în aer liber debutează vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00
Vineri, 3 iulie 2020, de la ora 19.00, Circul Metropolitan București deschide seria spectacolelor care vor fi jucate în aer liber, pe tot parcursul verii, în zona special amenajată pentru public în vecinătatea...

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie

Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie
Centrul de Agrement din Poiana Braşov s-a redeschis de la 1 iulie. Administratorul a anunțat că suprafaţa centrului permite aplicarea măsurilor sanitare împotriva răspândirii COVID-19. Tu...

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”

Din 6 iulie, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc “Jurământul”
Din 6 iulie, în fiecare luni, de la 20:00, Happy Channel va difuza serialul turcesc fenomen “Jurământul” (“Yemin”), o producţie 2019 şi o uimitoare poveste de dragoste ce a cucerit milioane de...

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari

Producătorul Harvey Weinstein a oferit victimelor sale despăgubiri de 19 milioane de dolari
Producătorul Harvey Weinstein a oferit despăgubiri de 19 milioane de dolari mai multor femei pe care le-a agresat sexual, transmite AFP. Acesta a fost condamnat pentru viol în luna martie. Despăgubirile urmează...

De ce a lipsit Mircea Badea de la televizor

De ce a lipsit Mircea Badea de la televizor
Realizatorul Mircea Badea nu a mai prezentat emisiunea sa zilnică „În gura presei”. Acesta a explicat la Sinteza zilei motivul absenței sale de pe micul ecran.  Mircea Badea se află în vacanță, moment...

iUmor caută numere de comedie care să doboare noi recorduri

iUmor caută numere de comedie care să doboare noi recorduri
iUmor a început preselecțiile pentru sezonul cu numărul nouă, la Antena 1, iar înscrierile se pot face deja pe adresa http://casting.a1.ro/iumor/. De-a lungul celor opt sezoane de până acum, umoriști din...

Silvio Berlusconi va locui în vila celebrului regizor Franco Zeffirelli

Silvio Berlusconi va locui în vila celebrului regizor Franco Zeffirelli
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a confirmat că vrea să locuiască în vila din Roma a regizorului de film Franco Zeffirelli, transmite DPA. "O să-mi mut reşedinţa şi birourile mele...

Ce note a luat Selly la Bacalaureat. Are cu ce se lăuda

Ce note a luat Selly la Bacalaureat. Are cu ce se lăuda
Vlogger-ul Selly se numără printre elevii care au susținut examenul de Bacalaureat de anul acesta. Imediat după aflarea notelor, Selly a publicat rezultatele pe contul său de Instagram. Astfel, notele obținute...

Cetățile care spun istoria Dobrogei

Cetățile care spun istoria Dobrogei
Galerie Foto Frumusețea sălbatică a peisajelor din Delta Dunării este completată de unicitatea peisajelor de la Capul Doloșman, acolo unde cetatea Argamum veghea corăbiile venite de pe Marea Neagră și unde astăzi oferă...

Vacanța perfectă, în mijlocul naturii: minunile din Munţii Măcinului

Vacanța perfectă, în mijlocul naturii: minunile din Munţii Măcinului
Galerie Foto Departe de aglomerație, o vacanță sau o excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, poate fi alegerea ideală pentru cei care vor să se relaxeze în siguranță, în această perioadă. Rangerii care pot gh...

Un nou protocol în Grecia. Turiștii vor primi cod de bare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19

Un nou protocol în Grecia. Turiștii vor primi cod de bare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19
Turiştii care vor merge în Grecia de la 1 iulie vor completa un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, şi vor primi un cod de bare, în urma căruia vor fi sau nu...
Serviciul de email marketing furnizat de