Dar oare ar putea să fie aceasta mai puțin important dacă ne gândim la alte beneficii pe care le-ar putea avea pentru bunul mers al organismului?
Cumvaplace.ro a încercat să afle dacă lista de beneficii este mai cuprinzătoare decât cea de restricții. Iată ce au descoperit!
Ce este untul de arahide?
- este forma cremoasă și măcinată a arahidelor prăjite
- aproximativ 90% din untul de arahide disponibil este făcut doar din arahide, în timp ce restul de 10% încorporează ulei vegetal, săruri, dextroză și sirop de porumb pentru a îmbunătăți aroma și textura
- încărcat cu nutrienți, untul de arahide este un bun înlocuitor pentru lactate, datorită conținutului de proteine
- oamenii îl mănâncă cu sandvișuri, salate, biscuiți și în multe alte combinații
- a apărut în Canada și SUA în anii 1880, dar a devenit o mâncare de bază a americanilor din anii 1994.
Valori nutriționale pentru 1 lingură
- 100 kcal
- 4.5 g proteine
- 6 g carbohidrați
- 9 g grăsimi
- 1,5 g fibre
- este, de asemenea, o sursă bună pentru vitamina E, B3 (niacină), B6, mangan și magneziu
Tipuri de unt de arahide
- natural: orice unt de arahide organic se încadrează în această categorie. Se remarcă prin faptul că uleiurile sale naturale se separă de partea solidă. Prin urmare, trebuie să-l amestecați înainte de a mânca.
- cu ulei de palmier, care împiedică separarea naturală a uleiurilor din arahide. În ultima vreme, însă, uleiul de palmier a fost blamat de nutriționiști, din cauza grăsimilor sale trans
- convențional: este un de arahide parțial hidrogenat, cu o textură cremoasă și termen de valabilitate mare, favorizând beneficiile comerciale
Potențiale riscuri
- Unii oameni au alergii la arahide, care pot fi fatale. Evitați toate produsele pe bază de arahide dacă aveți o alergie la arahide!
- Este bogat într-o varietate de nutrienți, dar este bogat și în calorii și grăsimi. Trebuie consumat cu moderație!
- Mărcile comerciale de unt de arahide au adesea adaos de zaharuri, uleiuri și grăsimi. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, alegeți produse naturale.
Recomandări de consum
- PB&J este preferatul americanilor, este sandvici cu unt de arahide și gem/dulceață/peltea. Un sondaj din 2002 a arătat că americanii mănâncă în medie 1.500 de sandvișuri cu unt de arahide și jeleu înainte de a absolvi liceul!
- Întins pe clătite americane sau subțiri, ori pe wafe
- Dressing pentru salate, după ce este diluat cu zeamă de lămâie
- În smoothie-uri, cu struguri sau alte fructe congelate și lapte de cocos
- În milkshake, cu banane și lapte
- Amestecat cu granola sau cu ovăz
- Cu felii de fructe (mere, pere)
- Presărat pe popcorn
- Înghețată
- Biscuiți
- Muffins
Citește pe Antena3.ro