x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Utile

Utile

03 Noi 2005   •   00:00
  • Carnea de vita la gratar, fiind asezata pe gratarul foarte incins, cum de altfel se si recomanda, caramelizandu-se si coagulandu-se rapid la suprafata, risca sa ramana cruda si tare in interior. Pentru a se evita acest neajuns, se stropeste des carnea cu putina grasime care formeaza un ecran ce absoarbe o parte din radiatiile calorice.

  • Daca nucile sunt prea uscate si si-au pierdut astfel gustul caracteristic, trebuie tinute - fara a fi sparte - timp de cinci-sase zile in apa sarata. Apa patrunzand prin coaja, ii restabileste miezului de nuca consistenta si gustul.

  • Oasele cu maduva, cand sunt puse la fiert, trebuie tamponate la extremitati cu sare grunjoasa pentru a impiedica risipirea maduvei in supa.

  • Muraturile pot fi impiedicate de a face mucegai daca se pune in borcan un saculet de panza cu tesatura rara umplut cu boabe de mustar, care sa acopere bine suprafata muraturilor, pana la marginea borcanului.

  • Gargaritele din pungile cu faina care s-au imprastiat si prin rafturile din camara pot fi distruse asternand o hartie peste care s-a presarat - dupa ce raftul a fost golit de alimente - un amestec preparat din parti egale de borax, zahar pudra si mei pisat in forma de pulbere.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie