Carnea de vita la gratar, fiind asezata pe gratarul foarte incins, cum de altfel se si recomanda, caramelizandu-se si coagulandu-se rapid la suprafata, risca sa ramana cruda si tare in interior. Pentru a se evita acest neajuns, se stropeste des carnea cu putina grasime care formeaza un ecran ce absoarbe o parte din radiatiile calorice.
Daca nucile sunt prea uscate si si-au pierdut astfel gustul caracteristic, trebuie tinute - fara a fi sparte - timp de cinci-sase zile in apa sarata. Apa patrunzand prin coaja, ii restabileste miezului de nuca consistenta si gustul.
Oasele cu maduva, cand sunt puse la fiert, trebuie tamponate la extremitati cu sare grunjoasa pentru a impiedica risipirea maduvei in supa.
Muraturile pot fi impiedicate de a face mucegai daca se pune in borcan un saculet de panza cu tesatura rara umplut cu boabe de mustar, care sa acopere bine suprafata muraturilor, pana la marginea borcanului.
Gargaritele din pungile cu faina care s-au imprastiat si prin rafturile din camara pot fi distruse asternand o hartie peste care s-a presarat - dupa ce raftul a fost golit de alimente - un amestec preparat din parti egale de borax, zahar pudra si mei pisat in forma de pulbere.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-