Patrunjelul si salata se pot pastra proaspete daca, dupa ce au fost curatate, spalate si uscate sunt puse intr-un vas inchis ermetic in camara de alimente.
Frunzele de patrunjel se mentin proaspete, daca dupa ce au fost spalate sunt puse presate intr-un borcan acoperit.
Fasolea verde si mazarea verde isi pastreaza o culoare frumoasa daca la fiert se adauga un praf de bicarbonat.
Telina devine alba daca inainte de a se pune la fiert, se tine 3 ore in apa cu otet.
Pastrarea verzei acre un timp mai indelungat este posibila daca se adauga din cand in cand cate o bucata de zahar, sau daca se smaltuieste cu smoala neagra pe dinauntru butoiul de lemn sau daca se pastreaza intr-un butoi din material plastic.
Zarzavaturile vestejite isi revin prin inmuierea, o ora, in apa rece cu putin otet sau in apa rece cu putina zeama de lamaIe sau in apa rece sarata.
Mirosul de varza acra, gulii sau conopida nu se imprastie in bucatarie daca in oala pusa la fiert se introduce o bucata de paine alba, uscata sau un cartof curatat, libere sau infasurate intr-o panza curata de in; sau daca se asaza pe capacul vasului o carpa curata inmuiata in otet.
Merele rase nu se vor innegri daca se toarna deasupra suc de lamaie. Acelasi tratament este recomandat si pentru a evita oxidarea perelor si a bananelor taiate in bucatele.
Lamaia decojita se poate pastra timp indelungat in apa putin sarata.
Coaja de lamaie, bine uscata in cuptor si pastrata in cutie inchisa, poate fi folosita la prepararea unui ceai gustos.
Nucile se sparg usor si miezul ramane intreg daca sunt tinute peste noapte in apa sarata;
Pentru a pregati mere coapte, scobiti la mijloc pentru scoaterea cojilor si samburilor, apoi in gaura se vor pune stafide, zahar tos sau mirodenii, iar deasupra putin unt. Exteriorul merelor se unge cu putin ulei cu o pensula.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-